Kézilabda

3 órája

"Dolgozni és hinni kell" – Vladan Matic értékelte a Csurgó bajnoki rajtját

Hétvégén egy rövid, válogatott szünet után folytatódik az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság, a holtidőt kihasználva pedig a Csurgói KK vezetőedzője, Vladan Matic értékelte az leső négy forduló tapasztalatait.

A Csurgói KK a bajnoki nyitányon 26–25-re legyőzte az Eger gárdáját, majd bravúrpontot szerzett / mentett (29–29) a HE-DO B Braun Gyöngyös otthonában. Az igencsak jól erősítő, még mindig hibátlan újonc ETO Eniversity Handball Team (Győr) elleni 35–28-as vereség viszont nem nézett ki túl jól, ahogyan a 4. fordulóban a PLER-Budapest elleni hazai pontvesztés (27–27) is meglepetésnek számított negatív előjellel. 

 

– Most már eltelt pár nap a PLER elleni mérkőzést követően, aludt rá néhányat, vissza is nézte gondolom a felvételt. Mindezek tükrében hogy látja a legutóbbi bajnokit?
–Amikor megnéztem a meccset, akkor is az tűnt fel, hogy abszolút jó iramban voltunk, 50 percig a mi kezünkben volt a találkozó. Minden úgy ment, ahogy terveztük. De az utolsó 10 percben nagy változás történt, a koncentrációban, a védekezésben és a támadásban is. Ugyanaz, mint az első fordulóban az Eger ellen, ahol ugyan nyertünk, de a végén izgulni kellett a pontokért. Az utolsó 10 percben, negyedórában a koncentráció elmegy, fejben elfáradunk. Ez a fő ok, amiért nem szereztünk eddig több pontot.

– A Csurgói KK mérlege 1 vereség, 2 döntetlen és 1 győzelem. Ahogy még a PLER utáni sajtótájékoztatón fogalmazott, ez nem tragikus, de lehetne jobb is. Ráadásul most jön a két nagy (Szeged és Veszprém) elleni találkozó...
– Ott vagyunk 50 százalékon, de főleg a PLER-meccset sajnálom. Az számomra és a csapat számára is nagyon fontos volt, hiszen most jön két olyan mérkőzés, ahol, ha őszinték akarunk lenni, sok esélyünk nincs, gyakorolni és tanulni lehet. Az önbizalom miatt lett volna jó, ha a PLER ellen nyerünk. Elmondtam korábban is, hogy kell fél év, mire a csapat és én összeszokunk. De a játék képében ennél kicsivel többet vártam, mert nem vagyunk ott, mint amit mutattunk a felkészülés alatt. Dolgozni és hinni kell, mert előbb utóbb át fog szakadni a gát. Nekünk a pihenő után jön a Veszprém és a Szeged, ellenük önbizalmat szerezni nem lesz egyszerű, de meg kell próbálni. Már tovább kell nézni, a NEKA, Fradi és a Komló ellen, mert azokon a találkozókon a győzelem nagyon fontos lesz. 

– Valóban, amikor augusztusban először beszélgettünk, azt mondta fél év kell, hogy megértsék egymást a csapattal. Viszont közben letudtak egy nagyon jól sikerült felkészülési időszakot. Most is úgy gondolja, hogy kelleni fog az a nagyjából hat hónap?
– Igen, ez biztos, de a felkészülés kapcsán bíztam abban, hogy kicsit könnyebb lesz és rövidebb. Sajnos úgy tűnik, hogy az első gondolatom lesz igaz. Dolgozni fogunk, dolgozunk most is, videózunk, gyakorolunk mindent. Lehet én is túl nagy nyomást tettem a csapatomra, mert azt mondtam, hogy jó lenne minél magasabban végezni. S nem voltam itt 2 évig, nem ismertem, hogy mennyit fejlődött a mezőny. Tudtam, hogy nehéz lesz, de hogy ennyire, azt nem. Minden évben erősödött a bajnokság, s a Veszprémről, Szegedről ne is beszéljünk. Ott van a Tatabánya, Fradi, Balatonfüred, Győr. S utánuk jön egy masszív réteg, ahol vagyunk kb. mi is. Szerintem az utolsó fordulóig nem lehet majd tudni, hogy ki lesz a kieső és kik indulhatnak az európai kupákban.

Férfi kézilabda NB I. - TABELLA

A Csurgói KK otóber 13-án, vasárnap 17.00 órakor a Veszprém HC vendégeként lép pályára, majd ezt követően október 19-én, szombaton az OTP Bank-Pick Szeged érkezik a Sótonyi László Sportcsarnokba, amit október 26-án, szintén szombati napon követ majd a NEKA elleni idegenbeli megyei rangadó.

A Csurgói KK házi góllövőlistájának az élmezőnye: 1. Aleksa Tufegzic - 19 gól; 2. Mirko Herczeg - 15 gól; 3. Marko Majstorovic és Papp Tamás - 14-14 gól; 5. Gábor Marcell - 12 gól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában