Labdarúgás

7 órája

Egy pontot szerzett a Rákóczi FC a zöld-fehér rangadón

Két góllal vezetett, végül egy pontot szerzett az harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 12. fordulójában a Kaposvári Rákóczi FC a továbbra is veretlen Ferencvárosi TC II. otthonában.

Klein Péter Nándor

A csoportban egyedüliként veretlen Ferencváros II. otthonában szólították pályára a Kaposvári Rákóczi FC együttesét, amely egy nagy pofon után a fővárosban szeretett volna magára találni. Az előjelek azonban nem voltak túl jók, hiszen a sok sérülés már így is okozott gondot a kaposvári szakmai stábnak, azonban ezúttal azzal is meg kellett küzdeniük, hogy az egyik alapemberükre, Szederkényi Ádámra sem számíthattak eltiltás miatt. Ezek okán Székely Tibor, a Rákóczi FC mestere visszatérését követően először szavazott bizalmat bajnokin a kezdőben Böndi Ádámnak, valamint hosszú időn után kezdett Zoltán Rafael is, aki felépült sérüléséből. 

Rákóczi FC
A sérülések miatt nem a legerősebb csapatával játszott a Rákóczi FC a Népligetben 
Fotó: Lang Róbert

Az összeszokatlanság nyomát azonban csak pár pillanatig fedezhettük fel a Kaposváron, amely viszonylag gyorsan megszerezte a vezetést, miután Balogh Ákos a jobb szélről laposan lőtte keresztbe a labdát, a hosszún pedig Babinszky Bence érkezett, aki egy méterről, estében lőtt a hálóba (0–1). A bekapott gól megzavarta a hazaiakat, a Rákóczi FC pedig igyekezett egy kihasználni, amit egy jó Horváth Balázs lövés is jelzett, de ez még kevéssel fölé szállt, a következő helyzet után viszont újra rezdült a háló: Görög Gergő több remek csellel verekedte magát helyzetbe, majd ballal tekert a kapu jobb oldalába, nyolc méterről (0–2). A meccs képe alapján inkább a háromgólos kaposvári előny volt benne a levegőben, hiszen a vendégek a gyors támadóik révén folyamatosan a Fradi védelme mögé tudtak kerülni, igyekeztek minél magasabban labdát szerezni, s ezekből helyzetbe kerülni. Nem is maradtak el a lehetőégek, hiszen egy eladott labdából Balla Kevin került ziccerbe, de nem tudta átemelni a labdát a kapujából jó ütemben kilépő Radnóti Dániel felett. A háromgólos Rákóczi előny helyett, azonban szépített a Fradi II., miután Pászka Lóránd beadása Balogh Ákos kezéről vágódott le, amiért büntetőhöz jutott a Fradi második csapata, melyet az azt kiharcoló Pászka Lóránd panenkázva értékesített (1–2). A szünetig bár kerestek, de újabb fogást nem találtak egymáson a felek, így a Rákóczi FC vonulhatott boldogabban szünetre.

Több bravúrt is bemutatott a Rákóczi FC kapusa

A második félidő egy Mikler Dániel bravúrral indult, a Rákóczi kapusa ugyanis remek mozdulattal ért le jobb alsóba tartó fejesre. Ebben a játékrészben átvette a meccs irányítását a Ferencváros, amely, ahogy fogyott az idő egyre nagyobb nyomást helyezett a vendégekre az egyenlítés érdekében. Ez azonban remek lehetőséget kínált a veszélyes kaposvári kontrák számára. A vendégek azonban hiába tettek meg mindent, nem bírták el a nyomást, bár Serdiukov Oleksii közeli lövése után még Mikler Dániel elképesztő bravúrral óvta meg csapata előnyét, de egy szöglet után Pászka Lóránd csúsztatása a hálóban kötött ki a hajrába lépve (2–2).
Az utolsó percekben nyílttá vált a találkozó, amely bármelyik fél oldalára eldőlhetett volna, de maradt a – talán – igazságosnak mondható döntetlen, amivel maradt a két csapat közötti kétpontos különbség a tabellán

NB III. Dél-Nyugati csoport, 12. forduló

Ferencvárosi TC II.–Kaposvári Rákóczi FC 2–2 (1–2)
Budapest, FTC-MVM Népligeti Sportközpont, 200 néző. V.: Kovács J. Z. (Kulman T., Nagy B.).
Ferencvárosi TC II.: Radnóti – Pászka, Lakatos Cs., Horváth B., Bolgár – Birkás, Kokovai, Madarász (Lestál, a 73. percben), Gágyor – Ladányi G. (Orosz M., a 84. percben), Bagi (Serdiukov, a 6. percben). Vezetőedző: Korolovszky Gábor.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Görög, Heil, Böndi, Pusztai – A. Mazzonetto, Balogh Á. – Horváth B. (Nagy M., a 88. percben), Balla (Szabó M., a 88. percben) – Zoltán R. (Mayer M., a 78. percben), Babinszky. Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Pászka (a 27. és a 77. percben, az elsőt 11-esből), illetve Babinszky (a 10. percben), Görög (a 16. percben).
Sárga lap: Horváth B. (a 32. percben), Madarász (az 53. percben), Kokovai (a 80. percben), Gágyor (a 82. percben), illetve Böndi (a 25. percben), Balla (a 85. percben).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában