Röplabda

2 órája

Győzni mennek Kecskemétre

Vasárnap 16 órakor Kecskeméten szólítják pályára a Szlobodan Prakljacsics, Demeter András György edződuó vezényelte Fino Kaposvár csapatát.

Fenyő Gábor

 A somogyiak jól kezdték az idei bajnoki küzdelmeket: előbb hazai pályán a Vidux-Szegedi RSE csapatát verték, majd Dunaújvárosban nyertek szintén magabiztosan 3–0 arányban. A Kecskeméti RC az Extraliga (előrehozott) nyitányán a Bp. Pénzügyőr SE együttesét győzte le három játszmában, utána viszont alulmaradtak a fővárosban a Testnevelési Egyetem SE ellen négy szettes mérkőzésen.

Mindettől függetlenül nem szabad félvállról venni a kecskeméti alakulatot. Hárman – nevezetesen Gacs Dániel, Varga Péter és Török Zsombor – együtt kereken 25 alkalommal viselhették büszkén a válogatott mezét. További hatan (Kiss Bendegúz, Bogdán Bence, Balla Szabolcs, Török Soma, Farkas Péter és Erki Milán) az utánpótlás válogatottak tagjai (voltak), s egy híján összesen száz meccset tudtak le nemzeti színekben. Erki Milán korábban a Bp. Kistext SE játékosa volt, s most visszaért Kecskemétre. Van egy külföldi légiósuk a 30 éves Minemura Yudai révén, a keretük legfiatalabb tagja pedig a 2010. márciusában született, vagyis még csak 14 éves (!) Kocsis Vince. A Kecskeméti RC csapatát továbbra is a Fino Kaposvár egykori válogatott liberója, Deák Márk irányítja

A Fino – immár a soraiban a kínai Jang Pao-csi-vel – egyértelműen nyerni megy Kecskemétre. A 20 éves Jang Pao-csi szerdán debütált a Kaposvár Arénában a VC Strumica elleni CEV Kupa-visszavágón, s álomszerű volt a bemutatkozása. Bíz(z)unk benne, hogy a vasárnap délutáni Extraliga-premierje is hasonló lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában