Kézilabda

2 órája

Változás a NEKA NB I-es keretében

Pár nappal ezelőtt változás történt a NEKA NB I.-es keretében, hiszen Eklemovic Márkó a 2024/2025-ös idény hátralévő mérkőzésein Sótonyi László együttesében szerepel.

A 17 éves ifjúsági válogatott irányító – saját kérésére a MOL Tatabánya KC felé – a több játékidő és a fejlődés érdekében érkezik a balatonboglári csapathoz. A klubok egy 2025. május 31-ig tartó kölcsönszerződést kötöttek egymással. Eklemovic Márkó várhatóan az október 26-i (hétvégi) Csurgó elleni hazai (Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok) találkozón mutatkozhat be a NEKA színeiben.

Változás
Változás a NEKA keretében, Eklemovic Márkó érkezik Tatabányáról

A tehetséges irányító a veszprémi Éles KISE csapatánál, majd a BFKA-Veszprémnél nevelkedett, 15 évesen az egyesület U20-as csapatában szerepelt, ráadásul a Magyar Kupában és a SEHA-ligában a felnőttek között is megmérethette magát. Eklemovic Márkó 2023-ban igazolt Tatabányára, ahol élvonalbeli mérkőzéseken tizenötször, az Európa-ligában pedig ötször volt eredményes. Márkó édesapja, Eklemovic Nikola éveken át tagja volt a magyar válogatottnak, emellett játszott a Pick Szeged és az MKB Veszprém együttesében is.

Eklemovic Márkó az idén nyáron bronzérmet nyerő magyar ifjúsági válogatott legeredményesebb játékosa volt 34 góllal.

– Jó az együttműködés az élvonalbeli klubokkal, így a Tatabányával is. Bízom abban, hogy az eddigi koncepció mentén újabb fiatal játékos fejlődését és beválását segíthetjük az NEKA-nál nyújtott játéklehetőség biztosításával. Nikola Eklemoviccsal éveken át együtt kézilabdáztunk a válogatottban, illetve Veszprémben. Kívánom, hogy Márkó hasonlóan sikeres karriert fusson be, akár a nálunk töltött időszaknak köszönhetően is” – nyilatkozta Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője.

A minap a Magyar Kupában is ellenfelet kapott a NEKA - Részletek ITT!


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában