Közélet

2014.08.06. 07:20

Csodabogyó és ökofesztivál Kisbajomban

Címkék#Kisbajom

A csodabogyó mindkét fajtája kizárólag a Dunántúl déli részén honos, gyógynövényként érfalerősítő hatásáról nevezetes, s régen vízhajtóként is alkalmazták.

Györke József

Második alkalommal rendezték meg Kisbajomban a „Csodabogyó Ökofesztivált”. A csodabogyó mindkét fajtája kizárólag a Dunántúl déli részén honos, gyógynövényként érfalerősítő hatásáról nevezetes, s régen vízhajtóként is alkalmazták. Bizonyítottan kedvező hatású az alsó végtagok vénás elégtelensége esetén.



A fesztivál keretében lovasbemutatón vehettek részt, valamint népi termékek kiállítását is megtekinthették az érdeklődők. Műsorral mutatkoztak be a nemzetközi testvér-települési találkozón részt vevő biharnagybajomi és a nagybajomi fiatalok is. A csodabogyó fesztiválon elismeréseket is átadtak. „Kisbajomért” kitüntető cím elismerésben részesült Csöndör Jánosné, Fülöpné Varga CsillaHerczeg János, Kovács Gyuláné és Radicsné Klenárcz Kornélia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!