Közélet

2012.07.12. 07:40

Harminc ország kilencven ökofaluja Krisna-völgyben

Elkezdődött a somogyvámosi Krisna-völgyben a Nemzetközi Ökofalu Hálózat, a Global Ecovillage Network (GEN) rendezésében a négy napos Európai Ökofalu Találkozó.

Vigmond Erika

Fodor Kata, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének sajtóreferense elmondta: mintegy 250 résztvevő érkezett a  találkozóra 30 ország 90 ökofalujából. Nem csak európai, hanem még afrikai résztvevőket is fogadtak.



A GEN 1995-ös létrehozása óta kiemelkedő szereplőjévé vált a világ környezetvédelmi és fenntarthatósági programjainak és aktív résztvevője a jövőnket döntően befolyásoló nemzetközi klímacsúcsoknak is. Olyan gyakorlati tudással rendelkező csoportokat és településeket egyesít, amelyek sikerrel valósítják meg a fenntarthatóság elveit a hétköznapokban.

Az ökofalvak a gyakorlati példamutatáson túl oktatási és kutatási központokként is működnek, és tevékenységükkel kiemelt szerephez jutnak a fenntarthatóság népszerűsítésében. A konferencia szerdai nyílt napján kaptak lehetőséget más érdeklődők is, hogy bekapcsolódjanak az előadásokba, betekintsenek a különböző európai ökofalvak életébe, megismerjék a kipróbált természetbarát megoldásokat az építkezés, az energiaháztartás, valamint az élelmiszertermelés területén. A résztvevőket körbevezették Krisna-völgyben is, bemutatva a biofarmot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!