Közélet

2011.09.06. 15:27

Négymilliárdot érő felfordulás a siófoki kórházban

Négymilliárd forintos „felfordulás” első szakaszát indították kedden a siófoki kórházban. Szerdán felvonulnak az építők is és elkezdődik az intézmény energiakorszerűsítése, vagyis a közel négymilliárdos fejlesztés első, kisebbik része.

Fónai Imre

Varga Ferenc főigazgatótól tudjuk: a most induló, több mint hatszázmilliós beruházás során kicserélik a fűtési rendszert, vagyis az összes csövet és radiátort (ezek még 1969, a kórház átadása óta üzemeltek), valamint az ablakokat. Hőszigetelővel burkolják az épületet, majd a festés lesz az utolsó mozzanat. Kedvező időjárás esetén decemberre végezhetnek az építők.

– Szakaszosan, a fűtéscsövek függőleges haladási irányának megfelelően történik majd az érintett kórtermek és rendelők kiürítése – tájékoztatott Varga Ferenc. – Három helyen fognak hozzá egy időben, egyszerre a munkákhoz. Amíg a radiátor-, ablak- és csőcsere tart egy adott szakaszon, addig azt üressé kell tennünk, azaz költöztetnünk kell a részlegeket. Egy-egy kórtermet, rendelőt várhatóan csak egy hétig érint majd ez. Tájékoztató táblákat is kihelyezünk, s arra kérjük a betegeket, hogy érdeklődjenek a változásokról. Az átmeneti kellemetlenségekért elnézést kérünk, cserébe a beruházás elkészülte után jelentős költségmegtakarítást tudunk elérni.



Parkolásra az eddiginél is kevesebb lehetőség lesz a kapun belül, s ez kívül, az amúgy sem túl nagy befogadóképességű parkolóban okozhat majd gyakran zsúfoltságot.
A siófoki kórház főigazgatója hozzátette: közben várják a hatósági hozzájárulást a nagyobb volumenű fejlesztéshez, vagyis az új sürgősségi osztály építéséhez és az intézmény belső strukturális átszervezéséhez. Nem kizárt, hogy ez is elindulhat még ebben az évben, ez esetben a két építkezés egyszerre folyhat, ami növelheti a „felfordulást”, egyes részlegek további ide-oda költöztetésével járhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!