Közélet

2012.11.12. 16:11

Veszélyes gyermekcsizmákból nagy tételben került a boltokba

Ez évi ellenőrzéseik során találtak már a boltokban veszélyes, s már betiltott fejlámpát, gyerekcipőt, szabadidőruhát, esőköpenyt, fürdőruhát, de még overallt is a Fogyasztóvédelmi Hatóság emberei.

Márkus Kata

A Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének tájékoztatása szerint az idén az eddig lefolytatott 125 ellenőrzésből 22, harmadik országból származó terméket forgalmazó kereskedelmi egységben találtak a riasztási rendszerekben szereplő veszélyes terméket a felügyelők.



– A megtalált 29 féle, összesen 124 darab termék közül a legnagyobb tételt egy kisgyermekek számára készült tipegő csizma jelentette, melyből egyetlen üzletben 42 pár volt készleten – tájékoztatott a felügyelőség. – Volt olyan veszélyesnek minősülő gyermekesőköpeny, amelyet a felügyelők két kaposvári üzletben, illetve Barcson, Csurgón és Marcaliban is megtaláltak az üzletek polcain. Kirívó esetnek tekinthető, hogy a Somogy megyei felügyelőség által előző évben veszélyesnek minősített és forgalomból kivont terméket ugyanabban a kereskedelmi egységben ismételten eladásra kínáltak.

A letiltott termékek forgalmazása minden esetben bírság kiszabását vonja maga után, mivel a fogyasztók élete, egészsége és testi épsége forog veszélyben. Jelenleg 12 vállalkozással szemben van eljárás folyamatban, a lezárt kilenc ügyben pedig összesen 575 ezer forint bírságot szabtak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!