Közélet

2010.11.01. 16:17

Bezár a Coke Club? Négy vízparti üzletet már eldózeroltak

Bizonytalan egyelőre, hogy a siófoki Coke Club a jövő nyáron is kinyithat-e. A város ezt több feltétel teljesítéséhez köti.

Fónai Imre

Filozófiaváltással is jár a siófoki nagystrand most kezdődött, közel 400 millió forintos felújítása. Kozma Ani városházi sajtószóvivőtől tudjuk: vendéglátó, szórakoztató egységek a víz közelében nem, csak a Petőfi-sétány magasságában üzemelhetnek. A vízközeli létesítményeket a város a napokban eldózeroltatta. A Coke Club épülete megmarad, jövőbeni hasznosításáról jelenleg is tárgyalások folynak. A szóvivő szerint arról kell dönteni, belefér-e a strand új koncepciójába, stílusába a Coke Club.

– Egy tárgyalási fordulón már túl vagyunk a kólásokkal – tájékoztatta szerkesztőségünket Balázs Árpád, Siófok polgármestere. –  A velük kötött szerződés december 31-én lejár. Mi is szeretnénk hosszabbítani, ők is, de vannak feltételeink. Nem titok, elsősorban a zajhatás csökkentését kívánjuk elérni. Ezen a nyáron is voltak olyan rendezvényeik – az úgynevezett alkalmi fényfalas diszkók –, amikre lakossági panasz érkezett, majd hatósági eljárás indult és be is bizonyosodott a zajhatárérték-túllépés. Ha akarják, ezt meg lehet oldani. Minden lehetséges a jövőre vonatkozóan, tiszta helyzet teremtődik december 31-e után azért is, mert a Coke Club épületeinek tulajdonjoga átszáll az önkormányzatra. Ha tehát eleget tesznek a kérésünknek, lesz Coke Club jövőre is, ha nem, elköszönünk.

A strandi koncepcióváltás jegyében négy üzletet dózeroltattak el a vízparton. –  Nagy a strand, több üzlettel is probléma volt a zaj tekintetében, nos, ezek lettek most eldózerolva – folytatta Balázs Árpád. – Engedély nélkül létesültek. Volt, amelyikkel két éve pereskedtünk, olyan is, amelyiknek visszavontuk a működési engedélyét, de másodfokon ezt fölfüggesztették.



Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet elnöke kérdésünkre azt mondta: a Coke Club az elmúlt években kulturáltabbá tette működését, ez jó irány. Javasolták nekik, hogy gondolják át a programok fizetőssé tételét valamilyen formában, a vendégkör szűrése érdekében.

Strandfejlesztés: fű, fa, térburkolat, strandfoci- és röplabdapálya

A siófoki nagystrand közel 400 milliós fejlesztéséhez a költségek felét állja az önkormányzat, a másik fele pályázati támogatás. A több mint nyolchektáros terület új gyepszőnyeget kap, fákkal, cserjékkel ültetik be. Új sétáló utakat, térburkolatokat alakítanak ki, korszerűsítik a közműhálózatot is. A nagystrandhoz tartozó hatszáz méteres partszakasz teljes hosszában megerősítik a partvédőművet, új burkolatot kap a parti sétány. Négy új, nemzetközi szabványnak is megfelelő strandfoci, - illetve strandröplabdapálya is épül.

Akadálymentesítik a létesítményeket: a keleti partszakaszon kerekes székesek számára is igénybe vehető öltözőparavánok, mozgáskorlátozottak vízbejutását segítő lift, a hallássérültek számára telepített indukciós hurkok teszik komfortosabbá a strandolást, a gyengén látókat taktilis sávok segítik majd a közlekedésben. A beruházás befejezési határideje 2011. december 31-e, a nyáron azonban nem fogják zavarni a munkálatok a strandolást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!