Sport

2011.10.18. 14:49

57-0! Megdöbbentő végeredmény egy magyar focimeccsről

Bár pontos adataink nincsenek, elképzelhető, hogy a rekordok könyvébe illő eredmény született a hétvégi másodosztályú ifjúsági bajnokság egyik somogyi vonatkozású mérkőzésén, melyen a Rákóczi fiataljai 57–0-ás győzelmet arattak a Barcs ellen.

Temesvári Iván

Némileg visszafogottan fogalmazva elmondható, hogy magabiztos győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi FC Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U17-es csapata a Barcsi SC elleni másodosztályú ifjúsági bajnokin, ám ez a végeredmény talán többről árulkodik, mint egy biztos sikerről.
– Figyelembe véve a két csapat eddigi eredményeit benne volt a pakliban, hogy többgólos győzelmet aratunk – mondta Horváth Zoltán, a kaposvári fiatalok edzője. – Ezzel együtt a meccs előtt felhívtam a játékosaim figyelmét, hogy ne lezserkedjenek, vegyék komolyan a mérkőzést és rúgjanak annyi gólt, amennyit csak tudnak, de erre azért én sem számítottam.

A vendégek létszámgondokkal is küzdöttek, hiszen a kapus mellett mindössze kilenc mezőnyjátékos alkotta a Dráva-partiak kezdőcsapatát, ám még ezzel együtt is igen soknak tűnik ez az ötvenhét találat. Szemtanúk elmondása szerint két barcsi játékosnak csak a középkezdés elvégzése volt a feladata, hiszen a gólok szinte percenként estek.

– Mondhatnám, hogy egész héten a támadójátékot gyakoroltuk és bejött, de azért nem ennyire vicces a helyzet, hiszen elég szomorú és sajnálatos, hogy egy Barcs nem tud teljes létszámban kiállni – folytatta Horváth Zoltán. – Egy ilyen eredmény nyilván kuriózum és nem történik mostanában ilyen, ezzel együtt viszont szakmailag értékelhetetlen volt ez a mérkőzés.
Arra a kérdésre, hogy szünetben mit mondott csapatának, Horváth Zoltán így válaszolt. – Azt hogy holnap edzés.



Kíváncsiak voltunk, vajon barcsi szemmel miként fest ez az 57–0. – Sokan nem jöttek el az U17-ből, így abból az U15-ből töltöttük fel a csapatot, amely a saját korosztályban is rosszul szerepel, nem hogy a két évvel idősebb Rákóczi ellen – mondta Kuczkó Gábor, a Barcsi SC ügyvezetője. – Sajnos létszám problémákkal küzdünk, de ez ügyben is próbálunk lépéseket tenni, ahogy a klubnál lévő körülmények javításán is dolgozunk, hogy egyáltalán legyen kedvük a gyerekeknek edzésre jönni.

Másodosztályú ifjúsági bajnokság:
Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U17–Barcs U17 57–0 (34–0).

Gólszerzők: Csáki (12), Kiss B. (10), Nagy K. (9), Somogyi (6), Fila (6), Zrínyi (3), Rádai (3), Törzsök (2), Vadász (2), Házi Á., Ács-Gergely, Vörös, Beiszer.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!