Sport

2012.02.01. 20:20

Óriást győzött le a Csurgó, kétgólos siker a Pick ellen

Kétgólos előnnyel várhatja a márciusban esedékes szegedi kupavisszavágót a Csurgói KK férfi kézilabdacsapata.

Sonline

Csurgói KK–Pick-Szeged 24–22 (13–14)
Mindkét csapat hatalmas elánnal kezdett, amihez remek hangulat párosult a csurgói csarnokban. Hol a hazaiaknál, hol pedig a vendégeknél volt az előny. A félidő közepén Oláh Gábor kisebb sérülést szenvedett; ezt kihasználták a szegediek, s egy gólos előnnyel vonulhattak rövid pihenőre.

A második játékrész Tisza-parti gólokkal kezdődött, s így Ancsinék elhúztak. A házigazdák azonban nem hagyták annyiban a dolgot, és zsinórban lőtt öt góljukkal átvették a vezetést. Hatalmas csatát láthatott a nagyérdemű, miközben pár perccel a találkozó vége előtt négygólosra duzzadt a hazai előny. A végén a játékvezetők léptek elő főszereplőkké; ha mindkét csapatot azonos mércével mérik, akkor a csurgóiak még nagyobb előnnyel várhatnák a márciusi szegedi visszavágót.

Csurgó, Városi Sportcsarnok, 1200 néző. V.: Baranyi, Szloska.
Csurgói KK: Pallag – Országh (1), Kos (4), Vadkerti G. (2), Katzirz (8), Szöllősi (2), Széles (5/2). Csere: Nikolics (kapus), Herbert (1), Oláh G. (1), Pavlovics, Vancsics, Borsós, Nagy M. Vezetőedző: Bakó Botond.
Pick-Szeged: Tatai – Nagy N. (1), Czina, Ancsin (5), Buday (5/2), Sulc (5), Vadkerti A. (1). Csere: Mikler (kapus), Zubai (2), Prodanovics (2), Tribanics (1), Bajorhegyi, Beocanin, Fekete. Vezetőedző: Skaliczki László.
Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2.
Kiállítások: 2x2 perc, illetve 2x2 perc.



Bakó Botond: – Végre sikerült egy nagycsapatot legyőznünk! A Szeged elleni siker jóval több, mint egyszerű győzelem. Most már mindenki elhiheti, hogy a nagyok ellen is igenis lehet keresni valónk. Extázisban játszottunk, amire lehet alapozni; gratulálok a csapatomnak!
Skaliczki László: – Nagyon nehezen állt csak össze a belső játékunk; Ancsin, Buday és Sulc sajnos nem érezték egymást. Igaz, hogy keveset is tudtunk együtt készülni, a védelmünk viszont jól működött. A kapott gólok számával nincs gond, a lőttekkel viszont annál inkább. Naggyá tettük a csurgói kapuban a junior válogatott Pallag Pétert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!