Olimpia

2024.07.31. 23:03

Egy hajszállal maradt le Németh Nándor a dobogóról

Németh Nándor a negyedik helyen végzett a férfi 100 méter gyors döntőjében a párizsi olimpia medencés úszóversenyein.

Sonline.hu

Fotó: Csudai Sándor / Origo

Németh Nándor már a második olimpiáján is döntőt úszott a királyszámban. A magyar úszó a tokiói nyolcadik hely után Párizsban negyedik lett, egyetlen századdal lemaradva a dobogóról. 

A Paris La Défense Arena majdnem telt házas közönsége szinte teljes egészében Maxime Grousset-ért szorított, de a világcsúcstartó Pan Csan-le (kínai), a budapesti világbajnok David Popovici (román) és az tokiói ezüstérmes Kyle Chalmers (ausztrál) is óriási ellenfélnek számított – Németh a hármas pályán úszva próbált meg csodát tenni az este utolsó döntőjében. Németh Nándor még három éve, Tokióban is eljutott a döntőig, akkor nyolcadikként ért célba. 

A mezőny most is nagyon sűrű volt, a világcsúcstartó kínai Pan Zsan-le és a korábbi rekorder, a román David Popovici is ott volt a mezőnyben.

A kínai azonnal a mezőny élére állt, és senki nem is tudta utolérni. A második ötvenen volt, hogy Németh Nándor állt mögötte a második helyen, de végül az ausztrál Kyle Chalmers és Popovici lehajrázta.

IMG_7054
Fotó: Csudai Sándor / Origo

Chalmers kettő, Popovici egy századdal előzte meg a negyedikként zárt magyar úszót.

A tavasszal még arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy már 2018 óta üldözött egy érmet a nagy világversenyeken, többször is ott volt a közelében, de valami mindig hiányzott. Akkor úgy fogalmazott:

Pedig éreztem, hogy képes vagyok rá.

Az idei dohai világbajnokságon -ahova zsinórban negyedszerre jutot be a a döntőbe- megtörte ezt a sorozatott és akkor bronzérmet tudott elhozni. 

A BVSC úszója a Magyar Nemzetnek kijelentette, hogy a fő célja az olimpián az, hogy Milák Kristóf 2022-es 47,47 másodperces országos rekordját megdöntse. Sajnos, most Párizsban nem tudta ezt elérni a 47.50-es idejével, pedig közel állt hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!