Kiképzés

2 órája

Esküt tettek a Magyar Honvédség leendő altisztjei

Az augusztusban bevonult és az Acélkocka nevű alapkiképzési gyakorlatot teljesítő 138 honvéd Szentendrén tette le esküjét.

MW

A Magyar Honvédség leendő altisztjeienk eskütétele az alapkiképzésük befejeztével

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Alapkiképzésük befejezésével letették esküjüket pénteken a Magyar Honvédség (MH) leendő altisztjei Szentendrén, a Dózsa György úti Görgey laktanyában.

Frankó Imre ezredes, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiájának parancsnoka beszédet mond Magyar Honvédség leendő altisztjeinek eskütételén a szentendrei Görgey Artúr laktanyában 2024. október 25-én
Fotó: Lakatos Péter / Forrás: MTI

Az augusztusban bevonult és az Acélkocka nevű alapkiképzési gyakorlatot teljesítő 138 honvédet Tóth Barnabás ezredes, a Magyar Honvédség Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokságának törzsfőnöke, Frankó Imre ezredes, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiájának parancsnoka és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a honvédség vezénylőzászlósa köszöntötte. A honvédek az Altiszti Akadémia csapatzászlaja előtt tették le esküjüket.

Köszöntője előtt Frankó Imre a kiképzés négy legjobban teljesítő katonájának parancsnoki érmet adott át. Beszédében az ezredes felhívta a figyelmet arra, hogy 

a honvédek mindegyike részt vett az árvízi védekezésben, ami egyebek mellett megmutatja, hogy elkötelezettek hazájuk szolgálata iránt.

 A társadalom széles rétegeiben már nem egyértelmű, hogy mit jelent a parancs, de a katonák ezt pontosan tudják, erre készítjük fel őket - hangsúlyozta.

Frankó Imre arról is beszélt, hogy a honvédek a jövő héten kezdik meg altiszti tanulmányaikat, amelyeket a következő nyáron fejeznek be. Az ezredes emlékeztetett, hogy 

a honvédség a haderőfejlesztés közepén tart, új technológiák, új harceljárások jelennek meg a gyakorlatban, ami új kihívásokat jelent a kiképzőknek és a kiképzetteknek egyaránt.

Frankó Imre a pénteken esküt tett honvédek családtagjainak is kifejezte köszönetét, mint mondta, a hozzátartozók jelentik a katonák számára a biztos hátteret.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában