Hirdetés

2023.10.05. 15:26

A nevetés a legjobb terápia

Hat idegen első találkozása egy furcsa szituációban, ahol a legféltetettebb titkaik, bizonytalanságaik is felszínre kerülnek, röviden így lehetne jellemezni a Csiky Gergely Színház Csoportterápia című vadonatúj előadását. A néző egy tipikus történetet láthat nem hétköznapi köntösben, hiszen egy terembe zárva beszélgetésre ítéltetnek a szereplők, ám mindez musical comedy műfajba csomagolva jelenik meg a színpadon. – A történet nem egy átlagos musical téma, hiszen arról szól, hogy az emberek belső feszültségeiket hogyan tudjak felszínre hozni és feldolgozni. Nagyon furcsa az egész, mondta a darabról Márkó Eszter rendező.

 

A két órás beszélgetés nehezen indul el és itt nem az történik, mint egy hagyományos csoportterápián. Nem mondják el bajaikat és aztán véleményüket, de mégis megnyílnak egymásnak a szereplők, akik között találhatunk szorongó, testképzavaros és szerepet tévesztett pácienst is.

A dialógusokat zenés, musical betétek törik meg, amelyek végén a színészek nem vonulnak le a színpadról. – Nagyon szép színészi munka, de kemény mentális és fizikai kihívás is, hiszen amikor már nem lehet szavakkal kifejezni a mondandót elénekeljük és végig is táncoljuk azt, aztán visszaülünk a helyünkre. Nagyon komoly összjátékra van szükség, ahhoz, hogy ez jól működjön. Azt gondolom, hogy itt hatan csak egymásba tudunk kapaszkodni, mondta Benedek Dániel, aki az eltévesztett szerepbe ragadt Sziszit alakítja a Csoportterápiában.

 

– Ha néhány idegen pár órára egy helyiségben van összezárva, fantasztikus dialógusok születhetnek. Ez történik itt is nagyszerű zenékkel fűszerezve. Bolba Tamás a darab zeneszerzője, szerintem rendkívül jó dalokat írt, amik elsőre nagyon könnyednek és fülbemászónak tűnnek, de valójában nehezek. Büszke vagyok a társulatunkra, mert nagyszerű vokális képességekkel rendelkeznek a színészeink és szerintem jól szólalnak meg a dalok. Nagyon sok a komikus szituáció az előadásban, de azt remélem, hogy fontos üzenettel térnek majd haza a nézők, mondta a titokzatos Natasát alakító Nyári Szilvia.

 

Az üzenet pedig egyértelmű: merjünk segítséget kérni, ha szükséges és fogadjuk el magunkat minden tökéletlenségünkkel együtt. A kissé pimasz, de mindenképpen szórakoztató és egy percig sem unalmas darabot, a Csoportterápiát október 6-án mutatják be a Csiky Gergely Színházban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában