Ronaldóval is összeveszett

2024.06.22. 12:00

A hazánkban közutálatnak örvendő bíró újabb mérkőzést kap az Európa-bajnokságon

Danny Makkelie a stuttgarti Eb-meccs után rengeteg kritikát kapott, amiért Németország vezető gólja előtt nem fújta le Ilkay Gündogan szabálytalanságát a magyar válogatott védőjével, Willi Orbánnal szemben. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy vélte, a pályán a bíró volt a legrosszabb, mert kettős mércével fújta a sípot.

MW

Danny Makkelie a német-magyar mérkőzésen is kitett magáért

Forrás: AFP

Fotó: MARIJAN MURAT

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azonban szombat délelőtt arról tájékoztatott, hogy a holland bíró mégis kap még mérkőzést az Európa-bajnokságon: a csoportkör harmadik fordulójában a hétfői olasz–horvát meccsen ő fújja a sípot.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group A Germany v Hungary
Danny Makkelie a stuttgarti Eb-meccs után rengeteg kritikát kapott
Fotó: Thomas Kienzle / Forrás: AFP

Már Amerikában is a holland játékvezetőről beszélnek

Az Egyesült Államok egyik legismertebb lapja, a New York Times is megjelentetett egy cikket Danny Makkeliéről az Európa-bajnokság idején. Ebben kiemeli, hogy Makkelie civilben rendőrként dolgozik Rotterdamban, fiatalkorában pedig labdarúgás mellett kosárlabdában is játékvezető volt. 2011-ben lett nemzetközi játékvezető, 2020-ban vezetett már Európa-liga-döntőt, a mostani pedig már a második Eb-je. 2021-ben többek között az olasz–török nyitómérkőzést és

az angol–dán elődöntőt is megkapta, utóbbi hosszabbításában pedig hatalmas botrányt váltott ki a Raheem Sterling elesése miatt befújt büntetője

(többek között azért is, mert akkor éppen két labda volt a pályán), amely következtében végül Anglia jutott döntőbe.

Danny Makkelie már Ronaldót is felbosszantotta

A New York Times részletezi, hogy 2021-ben Cristiano Ronaldo is kifakadt a holland bíróra, amikor nem adta meg a Szerbia elleni vb-selejtezős gólját: azután, hogy a portugál csalódottan a fűbe dobta a csapatkapitányi karszalagját, a közösségi oldalán is kritizálta a játékvezető tevékenységét – emlékeztet az Origo.

Makkeliének egyébként a 2022-es Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő során is akadt egy botránya: miután a Paris Saint-Germain elveszítette a Real Madrid elleni párharcot, a párizsiak elnöke úgy reagált, hogy Makkeliét „meg akarja ölni”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában