Továbbgyűrűzik a vita

2024.01.11. 11:23

Dorogi Péter: "Nem én oszlattam fel az ITI-t!"

Dorogi Péter válaszolt a két alapító Intim Torna Illegál tag tegnapi közléményére.

Koszorus Rita

Fotó: Mócza Dániel

A zenész csütörtök délelőtti közleménye szerint, megdöbbentette a két alapító tag Nádasdi János és Gálos Ádám tegnapi nyilatkozata. Dorogi Péter a zenekar hivatalos közösségi oldalán azt közölte: hármuk családja finoman szólva is diszfunkcionális, hiszen szerinte volt zenésztársai csupán rosszindulatból adták ki tegnapi közleményüket. 

– Nem én oszlattam fel az akkori zenekart. Gálos Ádám közölte elsőként, hogy nem szeretne tovább együtt zenélni, mely kijelentését több fül- és szemtanú is megerősíti. Én zenélek, mert ehhez értek. Ez az egyetlen dolog a világon, amit van értelme csinálnom és amiért erre a Földre szültek. Zenész vagyok, szövegíró vagyok, előadó vagyok… ezt dobta a gép és én mennyire hálás vagyok, hogy ezt dobta! Az elmúlt évek során, János és Ádám, többszöri kérésemre sem engedtek vissza a Facebook oldalra és semmilyen szinten nem támogatták azt a felvetést, miszerint egyikünk (amelyik zenélni akar) tovább vigye az Intim Torna örökséget, fogalmazott a zenész, aki tegnap új dallal jelentkezett a régi néven. 

Aláhúzta, nem azért használja ismét az Intim Torna Illegál nevet, mert saját neve alatt ne futott volna jól a szekér. Mindössze levegőt kellett vennie, hogy szabadon alkothasson. – És ez pont jól volt így, tökéletes átmenet volt egy régi időszámítás és egy új korszak között, olvasható a közleményben. 

Mindenki nyugodjon meg, akiben esetleg etikai kérdések merülnének fel velem kapcsolatosan: nem vertem át senkit és a döntésem mellett, a jogi rész is feddhetetlen. A dalok tulajdonosa és kiadója a Tom-Tom Records és az ITI Music Productions, amely kiáll mellettem és támogatja a további zenekari működést az új tagokkal. A volt tagokat szigorú szerződés köti a névhasználattal kapcsolatban. A név használatára én jogosítottam fel őket arra az időtartamra, amíg a zenekarban vannak. Ez 2024 január 1-vel hivatalosan is megszűnt, amelyről 2023 december 6-án értesültek a tárgyalás részeként. A név átírása hónapokig tarthat, de ez nem befolyásolja a koncertek lebonyolítását. Erről ennyit, mert őszintén szólva cikinek érzem ebbe belevonni Titeket - ezt a részt hivatalos dokumentumok, emailek, tárgyalások és olyan rém unalmas folyamatok merítik ki, amikre szerintem egy ITI rajongó sem kiváncsi igazán, én se lennék az. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában