Finomság
2024.07.06. 07:24
A hét süteménye: jeges barackos muffin
Egy hűsítő finomságot hoztunk a kánikulai hétvégére, amely természetesen idénygyümölccsel készül, így akinek van barackfája otthon, annak csak a kertbe kell kimennie a fő összetevőért.
Koszorus Rita
HOZZÁVALÓK
3 evőkanál sótlan kesudió
3 evőkanál sótlan földimogyoró
3 evőkanál kukoricapehely
1 evőkanál kókuszcsipsz
1 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
3db őszibarack
2dl görög joghurt
ELKÉSZÍTÉS
- A magokat, a kukoricapehelyt, a kókuszcsipszet, a mézet, az olívaolajat és a sót aprítógépben ledaráljuk, morzsásítjuk.
- A meghámozott, kimagozott, érett barackot feldaraboljuk, majd a joghurttal együtt leturmixoljuk.
- Szilikonos muffinsütő formákba kanalazunk a morzsás alapból, és lenyomkodjuk egy kanállal. Erre töltjük a barackos joghurtot és lefagyasztjuk néhány óra alatt.
Forrás: Mindmegette
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre