Finomság

2024.07.06. 07:24

A hét süteménye: jeges barackos muffin

Egy hűsítő finomságot hoztunk a kánikulai hétvégére, amely természetesen idénygyümölccsel készül, így akinek van barackfája otthon, annak csak a kertbe kell kimennie a fő összetevőért.

Koszorus Rita

HOZZÁVALÓK
3 evőkanál sótlan kesudió    
3 evőkanál sótlan földimogyoró    
3 evőkanál kukoricapehely    
1 evőkanál kókuszcsipsz    
1 evőkanál méz    
1 evőkanál olívaolaj    
1 evőkanál   só    
3db    őszibarack    
2dl    görög joghurt    

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. A magokat, a kukoricapehelyt, a kókuszcsipszet, a mézet, az olívaolajat és a sót aprítógépben ledaráljuk, morzsásítjuk.
  2. A meghámozott, kimagozott, érett barackot feldaraboljuk, majd a joghurttal együtt leturmixoljuk.
  3. Szilikonos muffinsütő formákba kanalazunk a morzsás alapból, és lenyomkodjuk egy kanállal. Erre töltjük a barackos joghurtot és lefagyasztjuk néhány óra alatt.

Forrás: Mindmegette 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában