Ínycsiklandó balatoni halételek, borok és retro buli a Balatonföldváron

2024.07.07. 17:01

Kulináris kalandok várták a halak szerelmeseit a Halászlé és Süllőfesztiválon

Balatonföldváron a Halászlé és Süllőfesztiválon rengeteg látogató élvezte a frissen készült süllőt és halászlét, miközben borok és retro bulik tették teljessé az élményt.

Hajdú Marianna

Már délben megteltek az asztalok a balatonföldvári Halászlé és Süllőfesztiválon, ahol számos halételt kínáltak 5 napon keresztül

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A Balaton partján, Balatonföldváron július 3-7. között tartották a Halászlé és Süllőfesztivált, amely a balatoni nyár egyik legkedveltebb eseményévé vált. Az ötnapos fesztivál minden napjára jutott izgalmas program és kulináris élmény.

A bőséges ételválaszték mellett a különböző borok, pálinkák és sörkülönlegességek is hozzájárultak a jó hangulathoz
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Már a déli órákban megteltek az asztalok halra éhes emberekkel, akik izgatottan várták, hogy megkóstolják a frissen készült süllőt és a különféle halászléket. A szegedi halászlé mellett a korhely halászlé is nagy sikert aratott. Az ételek között megtalálható volt még a harcsapaprikás túrós csuszával, a harcsatöpörtyű, a harcsasteak, és még a lazacsteak is, így mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelő finomságot.

A sokféle halétel között a halászlé volt az egyik legnépszerűbb
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A már "balatoni halnak" számító argentin tőkehal, azaz a hekk sem marad ki a választékból és a fesztiválon is népszerűnek bizonyult. A bőséges ételválaszték mellett a különböző borok, pálinkák és sörkülönlegességek is hozzájárultak a jó hangulathoz.

A fesztivál nemcsak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is számos programot kínált. Az ugrálósarok, kürtőskalács, fánk, hamburger és buborékgofri mind a lurkók kedvencei voltak.

Minden este hatalmas Retro Buli várta a látogatókat, ahol a "Az éjjel soha nem érhet véget" jelige alatt táncolhattak hajnalig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában