Édes élet
1 órája
A hét süteménye: rumos-csokis szelet
A csokoládés ízekkel nem nyúlunk félre, ha valami olyan finomságot szeretnénk hétvégére készíteni, ami mindenkinek ízleni fog. Ha mindezt még megbolondítjuk egy kis rum aromával, garantált a siker. Eheti javaslatunk egyszerű, de nagyszerű, ráadásul kezdő háziasszonyoknak sem nagy kihívás.
Koszorus Rita
Hozzávalók
A tésztához:
15 dkgvaj plusz a tepsihez
15 dkgporcukor
4 dbtojás
12 dkgdarált dió
1 tksütőpor
2 dkgcukrozatlan kakaópor
A rumos krémhez:
20 dkgdarált dió
150 mlrum
6 dkgporcukor
1 tasakvaníliás cukor
A kakaós krémhez:
25 dkgvaj
10 dkgporcukor
5 dkgcukrozatlan kakaópor
A díszítéshez:
10 dkgétcsokoládé
Elkészítés
- A tésztához habosra keverjük a megolvasztott vajat a porcukorral és a tojások sárgájával. A masszába dolgozzuk a diót, a sütőport, a lisztet és a kakaóport. Beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Egy kivajazott, kilisztezett 25 × 35 cm- es tepsibe simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd egy deszkára borítjuk.
- A rumos krémhez összedolgozzuk a diót, a rumot és a kétféle cukrot. A krémet a tésztalapra simítjuk.
- A kakaós krémhez felhabosítjuk a vajat a porcukorral és a kakaóporral, majd a rumos krémrétegre simítjuk, majd tegyük hűtőbe a sütit dermedni.
- Felolvasztjuk az aprított csokit. A kétharmadát a krémre simítjuk, a maradékkal a süti tetejét diszítjük. Végül tegyük a hűtőbe dermedni.
Forrás: Mindmegette.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre