Édes élet

1 órája

A hét süteménye: rumos-csokis szelet

A csokoládés ízekkel nem nyúlunk félre, ha valami olyan finomságot szeretnénk hétvégére készíteni, ami mindenkinek ízleni fog. Ha mindezt még megbolondítjuk egy kis rum aromával, garantált a siker. Eheti javaslatunk egyszerű, de nagyszerű, ráadásul kezdő háziasszonyoknak sem nagy kihívás.

Koszorus Rita

Hozzávalók

A tésztához:

15 dkgvaj plusz a tepsihez

15 dkgporcukor

4 dbtojás

12 dkgdarált dió

1 tksütőpor

7 dkgliszt plusz a tepsihez

2 dkgcukrozatlan kakaópor

A rumos krémhez:

20 dkgdarált dió

150 mlrum

6 dkgporcukor

1 tasakvaníliás cukor

A kakaós krémhez:

25 dkgvaj

10 dkgporcukor

5 dkgcukrozatlan kakaópor

A díszítéshez:

10 dkgétcsokoládé

Elkészítés

  1. A tésztához habosra keverjük a megolvasztott vajat a porcukorral és a tojások sárgájával. A masszába dolgozzuk a diót, a sütőport, a lisztet és a kakaóport. Beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Egy kivajazott, kilisztezett 25 × 35 cm- es tepsibe simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd egy deszkára borítjuk.
  2. A rumos krémhez összedolgozzuk a diót, a rumot és a kétféle cukrot. A krémet a tésztalapra simítjuk.
  3. A kakaós krémhez felhabosítjuk a vajat a porcukorral és a kakaóporral, majd a rumos krémrétegre simítjuk, majd tegyük hűtőbe a sütit dermedni.
  4. Felolvasztjuk az aprított csokit. A kétharmadát a krémre simítjuk, a maradékkal a süti tetejét diszítjük. Végül tegyük a hűtőbe dermedni.

Forrás: Mindmegette.hu 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában