Jobban keresik az akciókat

2024.02.21. 06:57

Nyugdíjasoknak olcsóbb – tíz százalék kedvezményért nyakukba veszik a várost

Ismét extra kedvezményeket ad az egyik áruházlánc a 65 év felettieknek, az akció csütörtöktől február 21-ig tart, és a friss zöldségen, gyümölcsön kívül a hűtött húskészítményekhez is tíz százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá. A somogyi üzletláncok és kisboltok is gyakran biztosítanak engedményt, nyugdíjosztáskor több helyen érezhetően emelkedik a forgalom.

Harsányi Miklós

Nyugdíjfizetés után több tartós élelmiszert szoktunk eladni, mint hónap közben máskor – mondta Lenner Éva, az egyik lengyeltóti ABC tulajdonosa. – A liszten, cukron és étolajon kívül alapvetően sajtot és tésztát vásárolnak az idősebbek. Hasonló a helyzet segélyfizetéskor is. A vásárlást megkönnyíthetik az üzletláncunk országos akciói, de ezeken kívül időnként helyi engedményt is adunk. 
Martzy Ferenc, az egyik siófoki cég ügyvezetője elmondta: a pékségen kívül három ABC-t is üzemeltetnek. A legutóbbi nyugdíjfizetés meglátszott a bevételen, az egyik boltjukban egyik nap csaknem 23 százalékkal ugrott meg a forgalom. 
A kaposvári Tallián utcai ABC vásárlóinak nagyjából 60 százaléka nyugdíjas. Némethi Ernő üzletvezető azt mondta: ha a kórház és több közintézmény nem lenne a közelben, akár a 80 százalékot is elérné a szépkorú vevőik aránya. Az idősebb vásárlók többet hagynak a kasszában, miután felvették a nyugdíjukat. A bolt keddi forgalma nagyjából 12 százalékkal haladta meg a hétfőit, és arra számítanak, hogy az átlagosnál magasabb bevétel egy hétig marad. 

 Az idősebb vevők ilyenkor a szokásosnál is gyakrabban vásárolnak tejterméket, friss zöldséget, étolajat és több édesség, kávé és cukor is fogy

 – mondta Némethi Ernő. – Aki teheti, a tartós élelmiszerből bespájzol, így bizonyos cikkekért ritkábban kell eljönni a boltba. 
Élelmiszer, sárga csekk és gyógyszer – Stickel János, a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetségének elnöke szerint az idősebb emberek nagy része erre költ. A hét elején utalták a februári, illetve a 13. havi nyugdíjat, az országos átlagnyugdíj a legutóbbi adatok szerint közel 218 ezer forint. A 80 ezer somogyi nyugdíjas átlagosan 196 ezer forintból próbál megélni. 
Miklai Lajosné, a lisztérzékenyek egyesületének somogyi elnöke azt mondta: 104 tagú közösségük 65 százaléka nyugdíjas. Bár rendkívül drágák a gluténmentes termékek, aki teheti, ezekben a napokban több élelmiszert vásárol. 

 

Mátyás Gézáné nyugdíjas
Bor István nyugdíjas:
Ács József nyugdíjas: 
 Figyelem a bolti engedményeket, leginkább az élelmiszerekre adott akciók érdekelnek. Korántsem mindegy, hogy mennyiért kapom meg a tejterméket, a húst, a cukrot, a tojást vagy a gyümölcsöt. Minden tétel számít, ezért akinek lehetősége van, jól teszi, ha rendszeresen összehasonlítja a kereskedések árait.Otthon gyakran megnézzük az áruházi újságokat és a szórólapokat, az üzletek sok akciót hirdetnek, és bizony megéri figyelni. Aki figyelmes, havonta több ezer forintot spórolhat. Az egyik bolt a napokban komoly engedményt adott étolajra, zöldségre és a felvágottakra, és a piacra is érdemes kijárni.Piacpárti vagyok, eleve sok kereskedő kínálja a portékáit, s ugyanazt a terméket több helyütt és eltérő áron lehet megtalálni, így mindenki eldönti, hogy melyiket választja. Nyugdíjasként van időm utánajárni az árleszállításoknak. Az utóbbi időben több üzletlánc egészen kedvező akcióval jelentkezett.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában