Vármegyei időjárás

2024.06.12. 07:55

Esősen indul a reggel, de erős napsütés váltja majd délután

A napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők és szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. Sokfelé lesz élénk az ÉNy-i szél. 23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Sonline.hu

Fotó: Shutterstock

Somogy vármegyében szerdán a nap nagy részén erősen felhős égbolt a valószínűbb, melyből szórványosan várható kisebb, délen jelentősebb eső, zápor. Délután, kora este szakadozó felhőzet, előbújó nap, csökkenő csapadékhajlam látszik valószínűbbnek. A keleti országrészben is visszaesik a hőmérséklet, országszerte viszonylag hűvös napra van kilátás. Többfelé megélénkül az É-ias szél. Nyugaton várható a leghűvösebb. Éjszaka változóan felhős időre van kilátás, számottevő eső nélkül.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 11,
szerda délután 16,
csütörtök reggel 12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön is még zömében erősen felhős időre számíthatunk, szórványosan kisebb esőkkel, záporokkal. Keleten néhol zivatar is lehet. A légmozgás gyengének ígérkezik.
- Pénteken már napos, kellemes, mérsékelten meleg idő várható, számottevő csapadék nélkül.
- Hétvégére előreláthatólag alapvetően napos, nyári idő alakul ki. Vasárnap délkeleten ismét meghaladhatja a hőmérséklet a 30 fokot. Néhol, elsősorban az északi országrészben szórványosan kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában