Megyei időjárás

2024.07.02. 07:55

Megszűnhet a hőség, de hideg azért nem lesz

Kedden, keleten, délkeleten is megszűnik a hőség.

Fotó: Getty Images

A nyugati és a középső országrészben élénkebb, olykor erős, keletebbre mérsékeltebb É-ias irányú szél fúj.
Alapvetően napos idő valószínű, de átmeneti erősebb felhősödések mellett néhol, nagyobb eséllyel északkeleten, keleten szórványos záporok, zivatarok is előfordulnak a nap folyamán.
Éjszaka nyugodt, gyengén felhős időre készülhetünk.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 16,
kedd délután 26,
szerda reggel 15 fok körül alakul.

 

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget! forrás: koponyeg.hu

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán és csütörtökön döntően napos idő ígérkezik, számottevő csapadék nélkül, legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy futó zápor az országban. Általában mérsékelt északias szél fúj. Emelkedni kezd a hőmérséklet, de még nem tér vissza a hőség, előreláthatólag 30 fok alatt marad a jellemző maximum érték.
- Pénteken és a hétvégén – növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – D-ire forduló, gyenge vagy mérsékelt légmozgással további melegedésre, visszatérő hőségre van kilátás. Nyaralóknak kedvező idő várható sok napsütéssel, 30 fok feletti, a hétvégén már egyre több helyen a 35 fokot is elérő, néhol azt meghaladó maximumokkal, változó fátyol- és gomolyfelhőkkel. Vasárnap a nap második felére hidegfront érkezése körvonalazódik, melynek hatására a nyugati országrészben megnő a záporok, zivatargócok kialakulásának esélye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában