Megyei időjárás

Tegnap, 7:30

Napos idővel folytatjuk a hetet, tartós csapadék nem várható

Szerdán Somogyban a hajnali párásság fokozatosan eloszlik, rétegfelhőzetté alakul, majd felszakadozik

Fotó: Ádám János

Napközben már jellemzően napos idő lesz mérsékelt felhősödésekkel tarkítva. A napsütés hatására azonban délután erőteljesebb gomolyképződés kezdődhet, melyből elszórtan záporeső, esetleg mérsékelt zivatargóc kialakulásának is megnő az esélye. Tartós, kiadós eső nem várható.

A hőmérséklet kellemes tartományba, az évszakos átlag köré emelkedik. Napnyugtát követően összeesnek a gomolyfelhők. Éjszaka gyengébb felhőzet valószínű, de párásodhat a levegő. Eleinte szélcsendes idő lesz jellemzőbb, majd hajnaltájt felélénkülhet a szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 12,
szerda délután 23,
csütörtök reggel 12 fok körül alakul.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek szerdán. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

-- Csütörtök délelőtt a párásság gyorsan megszűnik, majd napsütéses, felhőtlen idő a valószínűbb. Délután már több felhő, gyakoribb felhősödések zavarhatják a napsütést. Számottevő eső érkezése nem valószínű, bár elvétve nem kizárható futó, jelentéktelen záporeső. Élénk, az ország keleti és középső területein gyakran erősebb KÉK-i irányú szél fúj A hőmérséklet marad az évszakos átlag körül szinten.

- Pénteken is kellemes hőmérsékletű, napsütéses napra készülhetünk. légmozgás is mérséklődik, legyengül. Délután, a nyugati határvidék térségében látszik esély egy-két kósza zápor kialakulására.

- A hétvégére és jövő hétfőre jelentős frontoktól mentes, napsütéses, helyenként és időnként fátyolfelhős, nyugodt, az évszaknak megfelelő hőmérsékletű, sőt annál pár fokkal enyhébb őszi időjárás kialakulására van kilátás. (forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában