Vármegyénk időjárása

4 órája

Csodás őszi napra számíthatunk

Kedden nyugodt, őszi napra, változóan felhős-szűrt napsütéses időre készülhetünk eső vagy említést érdemlő szél nélkül.

2198107015

Fotó: Maria Markevich

A hajnal meglehetősen hideg idővel indul, a délután mérsékelten melegnek, évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletűnek ígérkezik. Késő este, éjjel, a nyugati országrész fölé zártabb felhőréteg húzódhat, illetve keleten is növekszik a felhőzet. Eső nem érkezik. Általában gyenge lesz a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 7,
kedd délután 18,
szerda reggel 11 fok körül alakul.

A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás, illetve ingerlékenység tapasztalható. (forrás: met.hu)

A legvalószínűbb folytatás: 

  • Szerdán a hűvös hajnalt követően enyhe nappali hőmérséklet valószínű, de változó vastagságú, nyugat felől vastagodó felhőzet húzódhat az ország fölé. Inkább csak keleten lehet szűrt napfény. Délutántól, nyugaton szórványos esőknek, szemerkélésnek is megnő az esélye. Este, nyugaton már tartós esőre van kilátás, majd éjjel a csapadékmező várhatóan átterjed a középső országrészre és az északi határmegyékre is.
  • Csütörtökön a csapadékmező előreláthatólag K felé mozog. A lehulló eső eloszlásában, mennyiségében még nagy az előrejelzési bizonytalanság. Most az látszik a legvalószínűbbnek, hogy délelőtt főként a Tisza vonalától nyugatra lehetnek ismétlődő esők, záporok, majd délután, este keletre helyeződhet át a csapadék zöme.
  • Péntekre már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de még alapvetően borongós égbolt és szórványosan záporok, szemerkélések látszanak valószínűnek. Késő délután, este kezdhet nyugaton vékonyodni a felhőtakaró.
  • Szombatra még többségében felhős égbolt ígérkezik. A nyugati térségben látszik esély szűrt napsütésre, míg keleten elszórtan, időszakosan az eső is eleredhet.
  • Vasárnapra már több esély látszik tartós napsütésre, bár délelőtt, keleten még sok lehet a felhő, majd délután ott is kisüthet a nap. Eső már nem valószínű.

(forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában