Megyei időjárás

3 órája

Egy anticiklon hűti tovább a levegőt

Csütörtöktől ismét anticiklon alakítja térségünk időjárást, de ezen a napon várhatóan mégis más jellege lesz az időnek, mint korábban.

508290475

Fotó: Kichigin

Délelőtt még zömében felhős égbolt várható, nyugaton vastagabb, keleten vékonyodó felhőzettel. A Nyugat-Dunántúlon gyenge eső esik, másutt nem várható csapadék.
Délután eső már nyugton sem valószínű. A Tiszántúl térségében elvékonyodó felhőzet mellett kisüthet a nap, míg a középső és nyugati térség fölött marad a felhős, szürkébb égbolt.
Éjszaka nyugodt eseménytelen időben vékonyodhat, szakadozhat a magas szintű felhőzet. Hajnalra párásság, foltokban köd képződhet. Marad a gyenge légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda délután 18,
csütörtök reggel 10,
csütörtök délután 15,
péntek reggel 7 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péntekre és hétvégére a hajnali párásság eloszlását követően továbbra is nagyobb esély látszik napsütéses idő kialakulására, de a párásságból itt-ott kialakuló rétegfelhőzet helyenként makacsan megmaradhat és szűrheti, zavarhatja a napsugarakat. A napsütéses területeken kifejezetten enyhe nappali órákkal számolhatunk.

- Hétfőn, kedden É-ira forduló, de továbbra is gyenge légmozgás látszik valószínűnek. Alapvetően front- és jelentős időjárási eseményektől mentes időjárás ígérkezik továbbra is. A napsütés reggelenként párásság, ködfoltok, napközben változó vastagságú, többségében elvékonyodó, áttetsző felhőzet zavarhatja meg időről-időre. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában