Vármegyei időjárás

3 órája

Minuszra fordul a hajnali időjárás, délután pedig 10 fok főlé emelkedik

A ködfoltok feloszlása után túlnyomóan derült, napos és száraz idő várható, helyenként kevés fátyolfelhővel. A délkeleti és keleti szél enyhén megélénkülhet, de nem lesz zavaró.

Fotó: Reddogs

Somogy vármegye térségében hétfőn marad a frontmentes, nyugodt, őszi időjárás, de fokozódó ködhajlam mellett a hajnali, reggeli párásság határozottabbá válhat. Délelőttönként a derült égbolt mellett a hajnalban foltokban kialakult párásság, köd fokozatosan ritkul, illetve felszáll, és helyenként lassabban elvékonyodó rétegfelhőzetté alakulhat, ami kezdetben, kis körzetekben erősebben szűrheti, eltakarhatja a napot. A késő délelőtti óráktól már országszerte valószínűbb a napsütéses, illetve vékony fátyolfelhőzeten át, kissé szűrt napsütéses, kellemes, őszi idő időjárás. Maradnak a hideg, fagypont közeli hajnalok és az enyhe délutánok, de pár fokot gyengülhet az éjszakai lehűlés. 

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 4,
hétfő délután 17,
kedd reggel 5 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán, csütörtökön is frontmentes, de az eddiginél kevesebb, időszakosabb napsütésre, illetve a hajnali párásság mellett erősebben felhős időszakokra van kilátás. Több, kevesebb vagy éppen szűrtebb napsütésben országszerte lehet bízni. Jelentős csapadék nem érkezik.

- Péntekre - növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – most a hajnali párásság eloszlását követően nagyobb esély látszik derült, napsütéses idő kialakulására, de a párásságból helyenként kialakuló rétegfelhőzet sokfelé szűrheti a napsugarakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában