Ellenőrzés

2024.06.26. 11:08

Feledékeny sofőrök: 49-en nem használtak biztonsági övet

Célirányos ellenőrzéseket hajtottak végre kedden a város területén a Kaposvári Rendőrkapitányság munkatársai. A biztonsági övet 49 sofőr nem csatolta be, közigazgatási bírságot kaptak a szabálysértők.

Harsányi Miklós

2452493529

Fotó: New Africa

– A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető – közölte szerdán a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SVMRFK). 

Kiemelten a passzív biztonsági eszközök használatára kiterjedő  közlekedésrendészeti akció során a rendőröknek 51 járművezetővel szemben kellett intézkedniük. A rendőrség tájékoztatása szerint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 49 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, vezetés közben kézben tartott telefonálásért egy főt sújtottak helyszíni bírsággal.

– Egy gépkocsivezető ellen  gyermekbiztonsági rendszer hiánya miatt tettek szabálysértési feljelentést – közölte az SVMRFK.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában