Migráció

2024.07.03. 09:00

A balatonlellei benzinkúton bukott le az embercsempész

Embercsempészéssel vádolja a Fonyódi Járási Ügyészség azt a huszonéves litván férfit, aki egy balatonlellei benzinkútnál bukott le.

Kovács Gábor László

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A fiatal férfi anyagi problémái miatt egy baráti összejövetelen elfogadta azt az ajánlatot, hogy illegális bevándorlók fuvarozásában vegyen részt. Az ismeretlenül maradt megbízó utasítása szerint busszal kellett Litvániából Budapestre utaznia, ahol telefonon kapott üzenet alapján találta meg a számára biztosított autót. A további utasítás alapján Temesvárra hajtott, ahol napokig egy szállodában várakozott, míg a határ közelében lévő erdős területen öt bangladesi férfit kellett felvennie. 

Olaszországba tartott

A vádlott a migránsok utaztatásához egy másik, teljesen átlagos személygépkocsit kapott, amivel Magyarországon keresztül kellett volna Olaszországba jutnia utasaival. Azonban Balatonlellénél, az autópálya melletti pihenőhelyen őrizetbe vették a somogyi rendőrök, míg az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat visszakísérték Romániába. Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlott ellen börtönbüntetést és kiutasítást indítványozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában