Tűzoltói beavatkozások

2024.07.08. 16:23

Árokba hajtott egy autó Somnál: három sérült

Hét tűzesethez és tizenkettő műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén. A hétfői összegzés szerint több helyen szabadtéri tűz miatt kérték az egységek segítségét, de közúti baleseteknél is helyt álltak az egységek. Fonyód külterületén hétfőre virradó az árokba hajtott egy személyautó.

Harsányi Miklós

Fotó: Siófok HTP

 – Pénteken összeütközött egy kisteherautó és egy motorkerékpár a balatonlellei Rákóczi úton, a 7-es főút belterületi szakaszán – tájékoztatott hétfőn a somogyi katasztrófavédelem. – Műszaki mentést a balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték. A balesetben a motor sofőrje megsérült, őt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.
Néhány négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet pénteken Bábonymegyer és Tab között. A tabi tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet és megszüntették a veszélyt. Megdőlt egy tíz méter magas fa a pénteken az egyik barcsi óvoda udvarán, amely veszélyeztette a gyerekek és az ott dolgozók testi épségét. A helyi tűzoltók létráról, motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyt.

Fotó: Siófok HTP

A somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság hétfői összegzése szerint kigyulladt egy bálázó gép és átterjedtek a lángok több szalmabálára és a tarlóra is Kapoly külterületén. A gépkezelő a bálázót leválasztotta a traktorról, így arra nem terjed át a tűz. A siófoki, a tabi és a kőröshegyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal csaknem egy óra alatt tudták teljesen eloltani a lángokat.
– Szombaton letért az úttestről, árokba hajtott, majd az oldalára borult egy gépjármű Pamuk külterületén – közölték. –  A marcali hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a kocsit. A személyautóban ketten utaztak, egyikük sem sérült meg a baleset során.

Baleset Somnál
Fotó: Fotó: Siófok HTP

Vasárnap árokba hajtott egy gépkocsi a 65-ös főút 69-es kilométerszelvényénél, Som térségében. A siófoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A járműben összesen öten utaztak, hárman megsérültek a balesetben. A katasztrófavédelem beszámolója szerint illegálisan lerakott hulladék égett vasárnap Szabás külterületén csaknem háromszáz négyzetméteren. A nagyatádi  tűzoltók fékezték meg a lángokat és oltották el a tüzet.

– Fonyód külterületén hajtott árokba egy személyautó hétfőre virradó hajnalban – derült ki az összefoglalóból. – A balatonboglári tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a kocsit. A járműben csak a sofőr utazott, akit a mentők kórházba szállítottak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában