Düh

2024.07.24. 08:36

Eltévedt Balatonbogláron, ezért rátámadt egy alvó családra

Magánlaksértéssel és rongálással vádol az ügyészség egy a harmincas éveiben járó budapesti férfit, aki a férfi 2024 májusában alkalmi munkavállalás miatt vonattal érkezett Balatonboglárra, miközben a vonaton, majd onnan leszállva nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott.

Kovács Gábor László

Forrás: BING AI

Az ittas, helyismerettel nem rendelkező vádlott eltévedt a városban, majd az éjszakai órákban a sértettek város szélén található ingatlanához keveredett. Ott egy házaspár, kiskorú gyermekük, illetve egyikük testvére aludt. A férfi bement az ingatlanra, ahol a teraszról magához vett egy csőkulcsot, majd dühében megrongálta a sértettek ház előtt parkoló autóit, több mint 200 ezer forint kárt okozva. Ezután rövid ideig várakozott az egyik autóban, majd visszament a teraszra, ahol megkopogtatta annak a helyiségnek az ablakát, ahol a sértett testvére aludt, akit trágár kifejezésekkel illetett. Erre a házban alvó felnőttek felriadtak, a házigazda kitessékelte a hívatlan vendéget az udvarból, aki azonban nem volt hajlandó távozni, ezért értesítették a fonyódi rendőröket. Az ügyészség a vádlottat gyorsított eljárásban állította a Fonyódi Járásbíróság elé. A bíróság a férfit bűnösnek találta fél év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte az okozott kár megtérítésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában