Baleset

2024.07.03. 08:48

Rolleres fiút gázoltak: riasztották a mentőhelikoptert

Több métert zuhant az a fiatal fiú, akit egy autós gázolt el Maklár belterületén. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának egyik pénzügyőre azonnal a segítségére sietett.

Harsányi Miklós

Fotó: NAV

Forgács Péter pénzügyőr őrnagy éppen egy vezetői értekezletről tartott hazafelé, amikor az előtte haladó gépkocsi elütött egy rolleres fiút június 12-én délután – olvasható a NAV szerdai tájékoztatójában. – A fiatal kigurult az autós elé, a gázolás következtében a jármű felkapta a levegőbe, majd az úttestre zuhant. Munkatársunk azonnal az eszméletlen, vérző fiú segítségére sietett és megkezdte az életfunkciók ellenőrzését.

 Az eszméletlen fiatal fejéből és szájából vér szivárgott, végtagjai rendellenes tartásban voltak, de a keringése és a légzése érzékelhető volt. Kicsivel később eszméletéhez tért, fájdalmai voltak, ezért a pénzügyőr mellette maradt, igyekezett megnyugtatni, majd kérte, hogy lehetőleg ne mozogjon.     

– A balesetben résztvevő autó utasa azonnal értesítette a mentőszolgálat munkatársait, akik a helyszínre érkezést követően megkezdték a sérült ellátását, majd stabil állapotban mentőhelikopterrel a miskolci kórházba vitték – ismertették a  baleset körülményeit. – A mentőszolgálat tájékoztatása alapján kollégánk segítsége hozzájárult az egészségügyi szakemberek hatékony munkavégzéséhez. A fiú azóta már otthonában lábadozik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában