Baleseti összesítő

2024.07.22. 14:57

Speciális hordágyon, a csomagtartón át emelték ki a sérültet a tűzoltók

Három tűzesethez is riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Kovács Gábor László

 Nemesdéd és Vése között lángra kapott egy körbála, a tüzet a böhönyei önkormányzati tűzoltók fojtották el. Szétbontották a bálát és eloltották a még izzó részeket, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Nagybajom külterületén, Segesdnél, Siófokon, Nagyatádon, Kaposváron és Szabáson a szombat délelőtti esőzés következtében kidőlt fákat távolítottak el a tűzoltók az úttestről, megelőzve egy esetleges balesetet.

Mindent közúti balesetet azért nem lehetett megelőzni, összesen húsz alkalommal riasztották karambolok miatt a tűzoltókat a hétvégén vármegyeszerte. Lesodródott az útról, kidöntött egy kandelábert, áthajtott egy patakon, majd a vízelvezető árokba csapódott egy személyautó Siófoknál. A sofőr nem sérült meg, még a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járműből. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, felitatták a kifolyt motorolajat és biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig. Pamuknál árokba hajtott egy autó, és Osztopánban is történt hasonló baleset a pamuki baleset helyszínéről a mentők két sérültet kórházba szállítottak.

Ságváron és Bőszénfán két-két személyautó karambolozott, és Böhönyén egy személyautó borult árokba. Utóbbi helyszínen a helyi önkormányzati tűzoltók mentették ki a fejtetőre borult gépkocsi két utasát. Egy speciális hordágyra helyezték őket, majd a csomagtartón át emelték ki a sérülteket a járműből.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában