Videó

2024.07.18. 17:36

Több tízmilliót szereztek az unokázós csalók, akiket a somogyi rendőrök fogtak el

Budapesten fogtak el két unokázós csalót a somogyi rendőrök.

Kovács Gábor László

Áldozataikat a csalók azzal az ürüggyel hívták fel, hogy a hozzátartozójuk bűncselekménybe keveredett, és a rendőrségen fogva tartják. A telefonáló igyekezett megijeszteni, lelki nyomás alatt tartani az időseket. Ekkor a tettesek vállalták, hogy milliós összegekért intézik az óvadékot, hogy azonnal szabadítsák a hozzátartozót. Más esetben pedig emberrablónak adták ki magukat, és váltságdíjat kértek. A csalók minden alkalommal rutinosan adták elő meséjüket, és ezzel tévesztették meg az idős embereket. A gyanútlan sértettek az összes pénzt, ékszert összegyűjtötték, hogy megmentsék szeretteiket. Volt olyan, aki még a bankba is elment, hogy a megtakarításához hozzányúljon.

Az unokázós csalók országszerte követtek el bűncselekményeket, csak az elmúlt hónapokban több tízmillió forintot szereztek ezzel a módszerrel. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóságának és a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a fővárosban fogták el őket. Nagy mennyiségű készpénzt és ékszert találtak az autójukban, ami feltehetően szintén bűncselekményből származott.

A 27 éves budapesti férfit és a 26 éves esztergomi nőt másnap Kaposváron, a főkapitányságon hallgatták ki. Bűnszövetségben, valamint üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsították meg őket. A számlájukra még több, eddig felderítetlen bűncselekmény is róható, ezek vizsgálják. Kihallgatásukat követően a rendőrök mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették, azóta a letartóztatásukat is elrendelte a Kaposvári Járásbíróság. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában