Ítélet

2024.07.12. 10:38

Zebrán gázolt gyalogost Kaposváron egy autós, felfüggesztettet kapott

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádol egy az ötvenes éveiben járó férfit, aki zebrán gázolt el egy gyalogost Kaposváron.

Kovács Gábor László

2023 szeptemberében Kaposváron, Kaposfüred irányából a Füredi utcai csomópont felé közlekedett az autójával. A kora esti, sötét és esős időben a Margit-templomnál lévő gyalogátkelőhelyhez érve a közlekedési lámpák jelzéseit figyelte, ám a zebrát változatlan sebességgel, nem fokozott óvatossággal közelítette meg, ezért nem vette észre a kijelölt gyalogátkelőhelyen szabályosan közlekedő járókelőt, akit elgázolt. Ekkor fékezett, és az autó a zebra után néhány méteren belül megállt, míg a gyalogos a motorháztetőről a belső forgalmi sáv úttestjére esett. A sofőr rögtön értesítette a mentőket, illetve a sértett ellátásában egy éppen arra járó orvos is közreműködött. A gyalogos súlyos sérüléseket, a koponya sérülését, a felkarcsont törését, illetve a mellkas és hasfal zúzódását szenvedte el. A sérülései maradandó fogyatékosság hátrahagyása mellett gyógyultak. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában