Lefoglalták

2024.08.16. 09:42

Összetekert szőnyegek között hevert a hamis ruha

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az autópályán.. Hamis Adidas, Nike és Hugo Boss ruhákat találtak a pénzügyőrök. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indult eljárás.

Az egyenruhások a bolgár furgont a sztráda Komárom-Esztergom vármegyei szakaszáról kísérték ki ellenőrzésre. A NAV pénteken arról számolt be: járőröknek feltűnt, hogy a raktér hátuljában – a személyes csomagok mögött, látszólag egymásra dobált holmik alatt, tíz rétegben szőnyegek sorakoznak. A tekercsek megbontásakor kiderült, hogy azok mindegyikébe ismert márkajelzésűhöz hasonló (Adidas, Nike, Puma, Lacoste, Hugo Boss, Burberry) szabadidőruhákat tekertek bele. 

- A sofőr és utasai egészen addig ragaszkodtak az áruk eredeti mivoltához, amíg a járőrök fel nem hívták a figyelmüket arra, hogy a ruhákat a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálják - közölték az eset részleteit. - Abban a pillanatban, amikor erről értesültek, a bolgárok felhagytak a korábbi történetekkel és elmondták, hogy a holmik valóban nem eredetiek, azokat Törökországban vásárolták, hogy Németországban – jókora haszonnal – túladjanak rajtuk. 

A jogtulajdonosok képviselői megerősítették, hogy a termékek egytől egyig hamisak, melyeket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A járőrök  1 000 darab melegítőszettet (pulóvert és nadrágot) foglaltak le, amelyek több mint 22 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indult eljárás.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában