Ragaszkodás

2024.08.23. 08:28

Ötszáz tonna szemetet tárolt fonyódi udvarán a férfi

Nem bírt elszakadni a szemetétől...

Kovács Gábor László

Különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki az ehhez szükséges engedélyek nélkül több mint egy évtizedig gyűjtötte a szemetet az udvarán. A vád szerint az ötvenes éveiben járó férfi éveken keresztül szállította a hulladékot a fonyódi lakóhelyére. Egy részét később közeli fémkereskedők telephelyein értékesítette, így milliós bevételre tett szert. A szemét nagy részét a vádlott azonban az udvarán tárolta, ahol a 2022 novemberében végzett szemléig összesen ötszáz tonna hulladékot, köztük veszélyes hulladéknak minősülő járműveket és ólomsavas akkumulátorokat halmozott fel. A jegyző feljelentése alapján indult büntetőeljáráson túl az ügyészség jelzése alapján a kormányhivatal munkatársai is ellenőrzést tartottak az ingatlanán, ennek köszönhetően a férfi végül minden hulladékot elszállíttatott az udvaráról.
Az ügyészség a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlott ellen felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, illetve vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában