Közlekedés

2 órája

Balesetet okozott a büntetőfékező sofőr az M7-esen

Indokolatlan fékezéssel akart megleckéztetni egy autós egy másik sofőrt az M7-es autópálya somogyi szakaszán. A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetéssel vádolja a büntetőfékező sofőrt.

Kovács Gábor László

A harmincas éveiben járó férfi Nagykanizsa felé tartott a sztrádán, amikor Szántód közelében utolérte a vele azonos irányba, ám lassabban haladó, és a belső sávban éppen több másik járművet együttesen előző másik kocsit. A gyorsabb sofőr véleménye szerint az első autó feltartotta a haladásban, ekkor többször villantott a távolsági fényszóróval, majd a későbbi előzése közben obszcén kézjelzést mutatva is kifejezte nemtetszését, de a másik sofőr viszonozta a gesztust. A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal büntetőfékező férfi ellen, a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratban az ügyészség a férfi ellen felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés, és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

büntetőfék, autó, M7, baleset
Büntetőfékezés okozta a balesetet Fotó: Magyarország Ügyészsége

Vádat emeltek a büntetőfékező sofőr ellen

Az elöl haladó jármű ezután lassítani kezdett, ezért a másik kocsi sofőrje a belső sávban megpróbálta visszaelőzni a férfit, aki azonban mikor ezt észrevette,  hogy a korábbi közlekedési szituáció miatt elégtételt vegyen hirtelen a sértett elé vágott, majd forgalmi ok nélkül fékezett. A mögötte haladó jármű vezetője ekkor szintén erőteljesen fékezni kezdett, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, így hátulról az elöl lévő autónak csapódott. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában