NAV

2 órája

A hamis mosószer sem mosta tisztára a fekete boltot

Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy családi házban.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai kezdtek elsőként vizsgálódni a Sajó menti családi ház portáján, ahol nagy mennyiségű dohányterméket találtak, ezért értesítették a NAV munkatársait. Az egyenruhások fokozatosan nézték át az egész lakást; a ház különböző helyiségeiben, több mint 1700 doboz cigarettát, közel 200 kilogramm fogyasztási dohányt, 118 darab különféle márkajelzésű (Hugo Boss, Nike, Tommy Hilfiger stb.) ruhát és több mint 70 liter tisztítószert találtak. Az ellenőrzéskor az is kiderült, hogy a feketekereskedő egy füzetbe rögzítette az eladásokat és a vásárlók tartozásait. Az 57 éves asszony elmondta, hogy körülbelül fél éve sikeresen működteti az üzletet, ezidáig hozzávetőleg száz kilogramm dohányon adott túl. 

 

A ruházati cikkeket és a tisztítószereket a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálták és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, amelyeket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak forgalomba.  A pénzügyőrök a közel harmincmillió forint értékű dohányterméket, valamint a hamis ruhákat és tisztítószereket lefoglalták. Jövedéki törvénysértés, költségvetési csalás és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmények elkövetése, valamint adóköteles tevékenység bejelentésének elmulasztása miatt indítottak eljárást. A hamis termékek több mint 3,5 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában