Rongálás

Tegnap, 10:17

Közérdekű munka jár a bánatból betört buszablakért

Egy fiatalkorú fiú több helyen is betörte egy menetrend szerinti busz üvegét Barcs térségében, így a Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

A vád szerint a terhelt 2024. május 1-én az esti órákban ittas állapotban gyalogolt a Barcs közelében lévő lakóhelyén, amikor odament a kijelölt éjszakai tárolóhelyén leállított autóbuszhoz. A fiatal a busznál hirtelen elhatározásból először pólóba csavart kezével ütött bele az egyik ablakba, majd amikor az nem tört be, italos üvegekkel dobta meg a jármű üvegét. Mivel a vastag üvegezés még ekkor sem rongálódott meg, ezért a vádlott kődarabokat és térkövet is a busznak dobott. A fiú ezen eszközökkel már elérte célját, mert a busz szélvédője pókhálósra tört, míg az oldalsó üveg teljesen betörött.

A terhelt az értelmetlen rongálással 540 ezer forint kárt okozott. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában közérdekű munka büntetést indítványozott a tettét megbánó fiatallal szemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában