Fotók!

2024.10.09. 10:19

Négyszáz tonna szemetet halmoztak fel egy udvarban

Egy férfi négyszáz tonna szemetet halmozott fel az udvarán, ahol még kilenc forgalomból kivont roncs járművet is tartott.

Harsányi Miklós

A Fonyódi Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki saját háztartásában engedély nélkül gyűjtötte, válogatta, aztán értékesítette a leadható hulladékot, tájékoztatott szerdai közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség. 

A vád szerint a férfi 2022 novemberéig 400 tonna szemetet halmozott fel a belterületi udvarában, ami között volt fém, műanyag, üveg és gumiabroncs hulladék, de fa nyílászárók és kábelek szintén fellelhetőek voltak. A férfi kilenc, forgalomból kivont, roncs járművet is tartott az ingatlanon, a jelentős mennyiségű fémet tartalmazó szemetet szétválogatta, majd a hasznosítható fémhulladékot méh telepen eladta, s ebből közel 640 ezer forint jövedelemre tett szert. 

A vádlott azonban a hulladékgazdálkodás körébe eső gyűjtésre, kezelésre és szállítással történő leadásra engedéllyel nem rendelkezett. Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést kiszabására valamint a bűncselekményből származó bevételének elkobzására tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában