felhők között

2018.05.31. 14:00

Drónnal a Balaton körül – gyönyörű felvételek a magyar tengerről

Évszaktól függetlenül fotóban és videóban is örök a téma a magyar tenger, de van egy Facebook-csoport, a Drónnal a Balaton körül, mely szinte művészi szintre emelte a magyar tenger megörökítését.

Molnár Gábor

Egy felhő nem mehet át a magyar tenger felett úgy, hogy a Drónnal a Balaton körül Facebook-csoport valamelyik tagja ne kapná kameravégre. Ha pedig jön a vihar, akkor a csapat minden tagja akcióra kész. Pedig a csoport alapítóját, a balatonboglári Böröczky Bulcsút sokáig nem is érdekelte a videózás és a fotózás.

– Három évvel ezelőtt külföldi turisták nyaraltak a szomszédunkban és az egyik kisfiuknak volt egy egészen pici, tenyérnyi drónja, mely átpottyant hozzánk – mondta Böröczky Bulcsú. – Visszaadtam a szerkentyűt és közben összehaverkodtam az édesapjával, aki megmutatta, mire is képes a minidrón. Telefonra küldte az élő képet és nagyon jó fotókat lehet vele csinálni pár méter magasságból.

Innen jött az ötlet, s miután megbeszélte a feleségével, vett egy kezdetleges drónt. Gyakorolni tökéletes volt, majd egyre jobb minőségűt vásárolt, jelenleg pedig egy csúcskategóriás szerkezetet, egy Phanton 4 pro-t használ.

– Közben több „kollégával” is megismerkedtem az ország különböző tájairól és megalapítottam a Drónnal a Balaton körül Facebook-csoportot – tette hozzá. – Amint a név is mutatja leginkább a Balaton a hangsúlyos, de máshonnan is érkeznek felvételek és nem csak drónnal készültek.

Ha vihar közelít a Balaton felé, Böröczky Bulcsú már indul is partra. – Nagyon szeretem fotózni, filmezni a villámokat – mondta. S, hogy mi a célja a drónozással? – Egyelőre még csak hobbi, egy vezetéknélküli internetszolgáltató cég technikusa vagyok, s munkaidő után hódolok a szenvedélyemnek – felelte. – A távlati terveimben viszont szerepel, hogy továbbfejlesztem a technikát és ebből fogok majd élni...

Együttműködő partnerünk a Drónnal a Balaton körül Facebook-csoport.

Minden, ami Balaton ==>> Likebalaton

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában