Szemétügy

2024.05.28. 13:58

Illegális hulladékot fedeztek fel a somogyi polgárőrök

Hét köbméter illegális hulladékot találtak legutóbbi akciójukban a polgárőrök.

Harsányi Miklós

Fotónk illusztráció!

Fotó: Makovics Kornél

A rossz tetőpalán kívül műanyag és fém gépkocsialkatrészt, PET-palackot, rossz ruhát és papírt is felfedeztek a település közelében, egy mezőgazdasági út mellett. A somogyi polgárőr szövetség és az Országos Polgárszövetség (OPSZ) lovas tagozatának tagjain kívül a balatonszabadi és az ádándi polgárőrök rész vettek az ellenőrzésben. 

– Drón is segítette a munkát, a nyolc lovason kívül három társunk gépkocsival, tíz gyalog kapcsolódott az akcióba – mondta Poór Gyula, a megyei szövetség elnöke.  

A HulladékRadar alkalmazásával rögzítettük a megtalált szemét helyét, a háztartási hulladékot elszállították a polgárőrök. Az OPSZ illegális hulladék elleni program része volt a mostani somogyi vizsgálat.

Az elnök hangsúlyozta: a 2024-es akciósorozat áprilisban indult, Balatonszárszó és Balatonszabadi térségében már tartottak helyszíni ellenőrzést, s lesz folytatása a vizsgálatnak. Somogyban 42 egyesület kapcsolódott az illegális hulladék elleni küzdelemhez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában