Kodály Zoltán Központi Általános Iskola

2024.06.05. 17:30

Márványtábla állít emléket a 120 éves iskola épületének

Százhúsz éves a Kodály iskola, ez alkalomból szerdán egy emléktáblát avattak az oktatási intézményben, melynek diákjai dalokkal, versekkel készültek az eseményre.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

Dér Tamás alpolgármester köszöntőjében kiemelte: a város legrégebbi iskolája a Kodály, Fő utcai épülete 120 éves, azonban az oktatás már 192 éve zajlik az intézményben. 
– 1972-80 között ide jártam nyolc évet, rengeteg élmény, barátság fűz az iskolához, egykori osztálytársaimmal ma is tartjuk a kapcsolatot, legalább négy-öt évente találkozunk – tette hozzá az alpolgármester. 

Dér Tamás
Fotó: Muzslay Péter

– Az ötlet semmit sem ér, ha nem valósítjuk meg – mondta el Rozsos Gábor pedagógus, akinek javaslatára emlékfát ültettek, most pedig márványtáblát avattak. – A tábla a múlt jelen és jövő találkozása, hirdeti a 120 éves épületet,  nap mint nap előtte járunk el és ha osztálytalálkozóra visszajönnek a diákok, akkor emlékezni fognak, hogy az avatáson is itt voltak – jegyezte meg a pedagógus. Felidézte, hogy a régi épület padlóján a mai napig látható az 1904-es évszám.

Több programmal tisztelegnek az elődök előtt 

Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója elmondta: idén 120 éves a Kodály iskola épülete, az év folyamán vetélkedőkkel, kiállításokkal, művészeti esttel tisztelegtek elődjeik előtt.
– Június 21-e az utolsó tanítási nap, 490 diákkal zárjuk az évet és nagy örömünkre jövőre három első osztályt is indítunk, ebből kettő zenei tagozat – jegyezte meg a főigazgató.

Az emléktábla avatáson részt vett Sinka Szilvia Krisztina, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója és Kalózné Pápa Ágnes szakmai vezetője. A diákok egy része a lépcsőn állva hallgatta a társaik műsorát, valamint a köszöntőket, a többiek az iskolarádión keresztül élhették át az ünnepi pillanatokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában