Hír

2024.08.13. 08:25

Vakáció idején fontos a figyelem az utakon

Harsányi Miklós

A Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjai tematikus napot tartottak a gyermektáborban. A résztvevők megismerték a csapat munkáját, szó esett közlekedési tudnivalókról és KRESZ-tesztet is kitöltöttek. 
– A gyerekek nyáron bringáznak, gördeszkáznak, rolleroznak, nagy a forgalom, s ezért különösen fontos a figyelem, a szabályok betartása – hangsúlyozta Poór Gyula, a somogyi polgárőrszövetség elnöke. – Tizenöten vettek részt a programon, s a végén ajándékot kaptak a gyermekek. 
S akiknek felkeltette az érdeklődését a polgárőrök munkája, azok 14 éves koruktól ifjú polgárőrnek jelentkezhetnek. Somogyban 63 fiatal tartozik a szervezethez, s jelenleg 125 településen 85 egyesület 2650 polgárőrrel dolgozik a lakosságért. A csapat tagjai több kiemelt nyári rendezvényen is részt vettek, legközelebb a zamárdi Strand fesztiválra készülnek: a három nap alatt váltásban összesen 20 polgárőr segít a rendezvénybiztosításban. Harsányi M. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában