Helyi közélet

2024.09.07. 09:31

1,7 millió forint támogatás helyi közösségi projektekre Somogy vármegyében

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának 15., jubileumi fordulójában többek között erdők megtisztítását, természetterápiás foglalkozások tartását, beteg gyerekeknek szánt játékok megvásárlását és családi nap szervezését is támogatja Somogy vármegyében.

Fotó: Peter Sorok

Az üzletlánc közleményéből azt is megtudhatjuk, hogy a helyi vásárlók a legtöbb voksot a Kincskereső Oktatási- Nevelési Alapítványpályázatára adták le, amelynek célja készségfejlesztő eszközök beszerzése sajátos nevelési igényű tanulók részére. A Tesco közösségi programja idén ősszel megújul, hogy új formában járuljon hozzá a fontos helyi ügyek megvalósításához. A Tesco 2016 óta összesen közel 570 millió forintot biztosított országszerte több mint 2200 környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztési, illetve egészséges életmódra ösztönző projekt kivitelezéséhez. Az „Ön választ, mi segítünk” 15., jubileumi fordulójában országosan több mint 2,4 millió zsetonnal szavaztak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig mintegy 39 millió forinttal támogat 152 nyertes projektet. Ebből 1,7 millió forint támogatást nyújt a vármegyében megvalósuló projektekre.

Somogy vármegyében 6 pályázatra voksolhattak a vásárlók , a legtöbb zsetont pedig a kaposvári Tesco hipermarket vásárlói dobták be. A helyi szervezetek a pályázat aktuális fordulójában idén is változatos, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, így a Tesco támogatásának köszönhetően például erdők tisztaságának megőrzéséhez szükséges konténerek beszerzése, természetterápiával kapcsolatos foglalkozások szervezése, beteg gyerekek arcára mosolyt csaló játékok megvásárlása, illetve sporttevékenységekkel és játékos szellemi feladatokkal színesített családi nap megrendezése is megvalósulhat a régióban.

A 15. fordulóban 53 körzetből érkeztek pályázatok az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában, melyek közül az Effekteam Egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

-Több mint 5500 beérkezett pályázat, 2200-nál is több támogatott projekt és közel 570 millió forint segítség a helyi közösségek számára. Ez az Ön választ, mi segítünk 15 fordulójának mérlege. 2016 óta a pályázók rendkívül változatos kezdeményezéseket valósítottak meg a Tesco támogatásával, közel fele arányban gyerekek oktatásával, környezetének, illetve képességeinek fejlesztésével, valamint egészségük fejlesztésével kapcsolatos programokat. Rendkívül büszkék vagyunk erre az eredményre. Úgy érezzük, 15 forduló után ideje frissíteni a programon, hogy még célzottabban tudjuk felkarolni azokat a jó ügyeket, amik vásárlóinknak és munkatársainknak fontosak. A részletekről hamarosan bővebben is beszámolunk, annyit azonban már most elmondhatok, hogy továbbra is a helyi szinten fontos ügyek számára fogunk kezdőlökést adni, és a támogatás odaítéléséről szóló döntési folyamatba a jövőben is bevonjuk vásárlóinkat, hiszen ők ismerik a leginkább a helyi körülményeket – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában