Egészségügyi kar

2024.09.03. 08:56

Átköltöztek a MATE-re, már a tanévnyitót is új helyen tartották

Új helyen tartották meg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjának tanévnyitóját hétfőn.

Góz Lilla

Az oktatási intézmény a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusára költözött. A Pécsi Tudományegyetem kaposvári évnyitóján Pintér Rómeó alpolgármester és Káposztás Zsolt, a kaposvári kórház orvosigazgatója, valamint Stromájer-Rácz Tímea igazgató mondott köszöntőt. Az elsőéves hallgatók fogadalomtételét után Ács Pongrác dékán osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. 

– Több, mint 30 évig a Szent Imre úti épületünk adott számunkra otthont, nyújtott hallgatók generációinak életre szóló emlékeket. Hétfőn egy mérföldkőhöz érkeztünk, új otthonunk itt Kaposváron magasabb hallgatói szolgáltatásokat kínál, magasabb komfortérzetet, még gazdagabb és sokszínűbb hallgatói közösséget – emelte ki a dékán. Az első évfolyamos és a felsőbb éves hallgatók mindegyike a MATE Guba Sándor utcai modern, amerikai campus életérzést sugárzó épülettömbjébe kezdi meg tanulmányait és itt is szállásolják el őket. 

A Kaposvári Képzési Központban  a pótfelvételi eljárással együtt összesen 133 hallgató nyert felvételt Kaposvárra, ebből az alapképzésen nappali munkarendben 42, levelező munkarendben 67, míg felsőoktatási szakképzésen 24 hallgató kezdheti meg tanulmányait. A legtöbb hallgató az orvosi diagnosztikai analitikus alapképzési szakon tanul szeptembertől.  

Busa Flóra radiográfia specializációs hallgató, valamint Lollok Máté orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitika specializációs hallgató demonstrátori ösztöndíjat vehetett át az ünnepségen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában