Helyi közélet

2024.09.07. 13:26

Az idei pikáns ősz jégkockák koccanásától lesz hangos, mert a sellő így szereti

Bemutatkoznak a Starbucks őszi kávékülönlegességei. A nyári napfürdőzést, strandolást és éjszakába nyúló szórakozást hamarosan lecseréljük a hulló falevelek szegélyezte sétákra, és megkezdődik a jóleső bekuckózás és megnyugvás időszaka.

A kávérajongók jól tudják, hogy ez egyet jelent a fűszeres, sütőtökös ízek berobbanásával. A Starbucks a klasszikus őszi kávéit és jeges ital változatait is elhozta, hogy az évszakok közti váltás egyszerre lehessen várakozással, élményekkel és ellazulással teli.

A Starbucks szezonális kávékülönlegességei az ősz legjavát rejtik; színek, formák és ízek kavalkádja jelenik meg a kávézóiban, hogy méltón ünnepelhessék meg vendégei a természet lenyűgöző erejét. Jegesen vagy melegen, hagyományos tejjel vagy a már 2023 januárja óta felár nélkül kérhető többféle növényi alternatív tejjel; dupla vagy szimpla eszpresszóval, koffeinmentesen, netán Cream Cold Foam-mal, akár Pumpkin Spice ízesítéssel? A kávézólánc szinte korlátlan íz- és kávévariációival lehetőséget nyújt arra, hogy mindenki összeállíthassa személyes kedvencét, ugyanakkor természetesen idén sem maradhatnak el a kávémesterek által megálmodott különleges ajánlatok.

Egy hatszeletes sütőtökös pitét kérnék, csészében!

Az ősz csodás évszak, mégis a legtöbben nagyon nehezen engedjük el a nyár felszabadultságot sugárzó hangulatát. Nincs ezzel másként a Starbucks se, így a várva várt pikáns sütőtökös ízvilágot a hagyományos forró verzión túl, többféle jeges formában is elhozta, ráadásul régi és új favoritokkal egyaránt köszönti az új évszakot.

Újra itt van az ősz elmaradhatatlan kedvence, a Pumpkin Spice Latte, amelynek különböző variációit mostantól vegán formában is élvezhetjük. A sütőtökös pite jellegzetes ízvilágát idéző italban a fahéj, szegfűszeg és szerecsendió harmonikus fűszerezése találkozik az ínycsiklandó kávéval, amit tejjel vagy növényi tejalternatívával tökéletesítve kínál a kávézólánc.

A hideg italok imádóinak sem kell azonban lemondaniuk erről a tipikus őszi kávékülönlegességről, hiszen egyből öt jegesen szédítő italt is kóstolhatnak. A klasszikus Iced Pumpkin Spice Latte mellett, idén sem maradhat el a zúzott jégben hűsölő, fenséges tejszínhabréteggel megkoronázott Pumpkin Spice Frappuccino® Blended Beverage.

A kávéínyencek semmiképp se hagyják ki a Pumpkin Cream Cold Brew-t, amely nem csupán a csipetnyi vaníliával meghintett sütőtökhabjával, de gazdag ízvilágával és krémesen lágy

textúrájával egyaránt képes rabul ejteni. A hatos fogat két újonca is egészen biztosan megdobogtatja majd a kávérajongók szívét. Az ősz felrázó itala idén nem is lehet más, mint a Pumpkin Cream Iced Oat Shaken Espresso, amely könnyed ízével, egy csepp zabitallal és krémes sütőtökös habjával fog levenni minket a lábunkról. A másik újdonság a hagyományos chai tea és a sütőtökös pite illatos és fűszeres ízeinek találkozásából született Pumpkin Cream Iced Chai Tea Latte, amely teljes mértékben koffeinmentes.

Az őszi pikantéria itt még nem ér véget, méghozzá a sós karamella és a juharszirup bájos találkozásának köszönhetően. Az itthon második alkalommal megjelenő Salted Maple and Caramel Latte karakteressége ugyanis szintén kedvez a nyárbúcsúztatásnak, főként jegeskávé változatban.

Amikor nincs kedvünk kimozdulni

Az ősz még távolról sem csak a benti programok időszaka, de már sokkal gyakrabban érezhetjük, hogy a nyüzsgés helyett, inkább otthon pihennénk. Ehhez kínál tökéletes választást a Starbucks Autumn Blend szemes kávé, amely a kandírozott pekándió, zsálya és szárított füge jegyeivel édesen selymessé varázsolja még az esőtől áztatott, borongós napokat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában