Bombahír

2024.09.07. 09:55

Újabb gránátokat találtak a Drávában

Idén augusztusban újra tűzszerészek kutattak a Dráva mederben a híd lábaknál, Barcson. Ismét találtak eddig fel nem robbant gránátokat. A mentési munkálatokról a Barcsmédiát tájékoztatták a tűzszerészek.

Koszorus Rita

Fotó: Pesthy Márton

Az állampolgárok biztonságának megóvása érdekében a tűzszerész búvárok idén augusztus 26 és 30. között a Dráva medrének egy nagyobb szakaszát vizsgálták át. Ez hozzávetőlegesen egy 100 méter hosszú szakaszt jelent a parttól a meder közepéig, közvetlenül a híd alatt.

A víz alatti mentesítés során összesen 20 darab szovjet gyártmányú, második világháborús repeszromboló tüzérségi gránátra bukkantak a katonák. Ezeket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, és a későbbiekben, ütemezetten fogják megsemmisíteni.

A Dráva-híd alatt talált robbanóeszközök az aktuális vízállást figyelembe véve 2-3 méter mélyen lapultak a mederben, közölték a tűzszerészek. Ez a mélység a hídon átsétáló átlagember számára megközelíthetetlennek tűnhet, mágneshorgászok viszont könnyedén kiemelhetnek folyómederben szunnyadó robbanótesteket, hívta fel a figyelmet a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred írásos válaszában. 

 

Képünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában