Összeállítás

20 órája

Beírta magát a várostörténetbe Szita Károly

Az eskütételen már túl van, a munkát csütörtöktől folytatja a nyolcadik ciklusát kezdő Szita Károly.

Marosi Gábor

Kaposvár polgármesterévé először 1994-ben választották meg, majd négyévente, illetve 2014 után ötévente újra és újra neki szavaztak bizalmat a kaposváriak. Országosan, de még talán világszinten is kuriózumnak számít, hogy valaki ennyi ideje dolgozik megszakítás nélkül a közösségéért.

Budapest XIII. kerületének szocialista polgármestere, Tóth József is 1994 óta bizonyul legyőzhetetlennek. A legrégebben hivatalban lévő magyar polgármester viszont nem megyei jogú várost és nem is fővárosi kerületet irányít, hanem egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei községet, Gyulaházát. Bardi Béla 1976 óta, 48 éve településvezető. A rendszerváltás előtt tanácselnökként dolgozott a községben. Somogyban is található olyan polgármester, aki tanácselnökként kezdte pályáját. Lőrinczné Kiss Ilona, Somogyjád polgármestere 39 évvel ezelőtt, 1985. június 21-én lépett hivatalba, és azóta is élvezi a helyiek támogatását. A megyeszékhelyek és a megyei jogú városok vezetői között viszont abszolút rekorder Szita Károly. Nála hosszabb ideje senki sincsen hivatalban. Szita Károly Kaposvár történetébe is jócskán beírta már magát azzal, hogy a leghosszabb ideig hivatalban lévő városvezető. A nagy elődök közül Kaposváry (Vétek) György polgármester volt az, aki 1922 és 1945 között, 23 évig irányította Kaposvárt. A városépítő Németh István – akiről utcát és fejlesztési programot neveztek el Kaposváron – 1895 és 1911 között „csak” 16 évig volt polgármester.

2004-ben megszüntették a sorkatonaságot.
Polgármester a gáton. 2005-ben az áradó Kaposnál

 

Eskütétel múlt szombaton: ez már a nyolcadik 

 

Taszáron állomásozó amerikai katonák a városházán 2003-ban
Festők városa 2005-ből. Ma már tudjuk: hagyományt teremtettek                               
Narancsvásár a kaposvári belvárosban: a mérlegnél Orbán Viktor és Szita Károly a kilencvenes években

 

Orbán Viktor és Szita Károly 2004-ben. A miniszterelnök gyakori vendég volt Kaposváron 

Összeállításunk további fotóit galériánkban tekintheti meg

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában