A Szent Erzsébet új szintre emeli a tábori élményt

3 órája

Elektromos hajó lesz az Erzsébet-táborok új sztárja a Balatonon

Az Erzsébet-táborok legújabb fejlesztésű hajója, a Szent Erzsébet már a végső tesztfázisban jár, és 2025-től szelheti a Balaton vizét. A teljesen magyar tervezésű és kivitelezésű elektromos hajó a legcsendesebb és a legbiztonságosabb módon nyújt majd felejthetetlen élményt a táborozó gyerekek.

Hajdú Marianna

2025-től a balatoni Erzsébet-táborokban pihenő gyerekek nem csak a tó szépségét élvezhetik, hanem egy olyan különleges hajón utazhatnak, amely a csendes luxus, a környezetvédelem és a modern technológia tökéletes ötvözete. Az Erzsébet-táborok új sztárja, a Szent Erzsébet elektromos hajó – nem mellékesen – teljes egészében magyar mérnöki fejlesztés.

Az elektromos hajó, ami mindent tud

Az Erzsébet-táborok oldaláról azt is megtudtuk, hogy ez a 16,6 méter hosszú, 6,4 méter széles vízi csoda igazi technikai remekmű, amelyet közel 4 kilométernyi vezetékkel és kábelekkel szereltek fel. 

Magyar mérnöki bravúr az Erzsébet-táborok szolgálatában

Az elektromos hajó szinte hangtalanul siklik a vízen és 10 kW-os napelemeivel a fenntartható működést is biztosítani tudja. A hajó 2 darab 60 lóerős (45 kW) főgépekkel egyedülálló élményeket nyújt majd a gyerekeknek, akik testközelből élvezhetik a Balatont.

A Horányi Hajógyár Kft. által épített Szent Erzsébet hajó teljesen magyar gyártmány. Most, hogy az első sikeres vízrebocsátás is megtörtént, a hajó a végső simítások előtt áll és már jövő évtől egyszerre akár 80 gyerek élvezheti ezt a modern vízi csodát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában